Нови успјех србачких плесача: Цезар освојио 80 златних медаља у Витезу
17. јуна, 2019.
Испаљена 21 противградна ракета на подручју србачке општине
17. јуна, 2019.

Владимир Теиновић, рекордер по броју давања крви из Српца, добио признање на Јахорини

У организацији Црвеног крста Републике Српске, на Јахорини је протеклог викенда одржан 11. сусрет добровољних давалаца крви под слоганом “Сигурна крв за све” који је окупио око 600 давалаца из свих крајева Српске а међу њима је био и рекордер по броју давања из србачке општине, Владимир Теиновић, који је крв до сада даровао чак 103 пута.

Теиновић је на Јахорини био и један од десет добитника посебне плакете која му је уручена за несебичну хуманост исказану кроз даривање крви, у сврху спасавања живота и здравља других људи.

“Ово признање ми веома значи и мотивише ме да и даље учествујем на оваквим акцијама. Kада год будем у стању дароваћу крв, тако сам васпитан, и макар не имао за основне животне намирнице увијек ћу се одазвати да некоме спасим живот”, каже Владимир који је А+ крвна група.

Kрв је давао не само у Српцу, већ и у другим општинама у Републици Српској а одазивао се не само на редовне акције, већ и онда када је требало хитно реаговати у одређеним ситуацијама.

“Сјећам се како сам једном приликом даровао крв беби из Лошиња, директно из вене у вену, што никада нећу заборавити”, каже Владимир.

Његов одлазак на Јахорину финансијски је помогла Општина Србац а Владимир се посебно захваљује начелнику Одјељења за општу управу Душку Митрићу на исказаном разумијевању.

Сусрет на Јахорини је организован поводом 14. јуна – Свјетског дана добровољних давалаца крви а присуствовали су му и гости из националних друштава Црвеног крста из окружења, те представници других установа и институција.

Дружење добровољних давалаца крви из србачке општине биће организовано у недјељу 30. јуна у Расавцу у организацији Црвеног крста Србац када ће и другим заслужним појединцима који су се истакли у акцијама даровања крви такође бити уручена посебна признања, а у питању су Славен Марић, Здравка Лепир и Славољуб Жујић који су забиљежили по 50 давања.

 

Comments are closed.