Штаб за ванредне ситуације одржао нову сједницу: Kућна изолација мора се поштовати!
17. марта, 2020.
Радно вријеме Народне библиотеке од 10 до 14 часова
18. марта, 2020.

Више користити електронске услуге Пореске управе Републике Српске

Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике да ће, у складу са препорукама и превентивним мјерама Владе Републике Српске на заштити становништва од ширења корона вируса, и у наредним данима бити на услузи пореским обвезницима. Рад Пореске управе биће организован у складу са тим мјерама.

С тим у вези, позивају се порески обвезници да у наредном периоду у што већем обиму користе електронске услуге које је Пореска управа РС омогућила и на тај начин дају свој допринос у борби против ширења корона вируса.

Порески обвезници у РС који су регистровани за електронске услуге Пореске управе РС могу електронским путем подносити девет различитих врста пореских пријава и то: 1002-Мјесечна пријава пореза по одбитку, 1101 -Годишња пореска пријава за порез на добит, 1104 – Аконтација пореза на добит, ГПО 11 Годишња пријава пореза по одбитку, ПKТ – Годишња пријава контролисаних трансакција, KТ-Пореска пријава за комуналну таксу, ПП-ОН Пореска пријава за остале накнаде, ГРТ-Пореска пријава за посебну републичку таксу и БТ-Пријава за боравишну таксу.

Поред тога, Пореска управа РС је раније пустила у рад и андроид мобилну апликацију „е-ПУРС”, помоћу које порески обвезници преко својих мобилних уређаја могу приступити својим пореским евиденцијама. Kоришћење и преузимање те апликације је потпуно бесплатно, а апликација се може преузети са „Google“ продавнице уписом назива апликације -“е-ПУРС”.

Такође, сва питања порески обвезници могу поставити на е маил адресу Пореске управе kontakt@poreskaupravars.org и контакт телефоне објављене на веб страници Пореске управе.

Од наредне седмице, биће омогућено и електронско подношење Пореске пријаве за малог предузетника, Образац 1007, Аконтација пореза на доходак,Обарзца 1008 и Годише пореске пријаве за порез на доходак, Образца 1004– пореска пријава за малог предузетника, а о чему ће порески обвезници бити благовремено обавијештени.

Comments are closed.