Министар Вјекослав Петричевић и начелник Млађан Драгосављевић обишли фирме „Тексопром“ и „Бест текс“
9. октобра, 2020.
Представљено 28 умјетничких дјела са овогодишње бардачке колоније
10. октобра, 2020.

Вирусом корона заражена још четири млађа мушкарца у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још четири случаја вируса корона а ради се о млађим мушкарцима који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању идентитета особа са којима су били у блиском контакту. Упоредо се врше и нова тестирања особа које имају изражене респираторне тегобе а резултати ће бити познати наредних дана.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Србац упозоровају грађане да обавезно поштују прописане хигијенско-епидемиолошке мјере јер је посљедњих дана уочен пораст броја случајева вируса корона у нашој општини, а може се очекивати нови раст броја заражених у наредним данима. 

На територији Републике Српске у последња 24 часа евидентирано је још 129 новозаражених а тестирано је 680 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 39 особа је из Бањалуке, 15 из Градишке, девет из Добоја, осам из Приједора, по шест из Бијељине и Зворника, по пет из Источног Новог Сарајева и Чајнича, по четири из Српца и Фоче, по три из Источне Илиџе и Лакташа, по двије из Берковића, Билеће, Невесиња, Новог Града и Челинца и по једна из Брода, Гацка, Дервенте, Језера, Kалиновика, Kозарске Дубице, Kрупе на Уни, Модриче, Оштре Луке, Пала, Петрова и Трнова.

До сада је у Републици Српској потврђено 10.259 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 321 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.919 особа, а тестирано је укупно 84.984 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 200, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 139.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.202 особа, а надзор је завршен код 62.443 особе.

Comments are closed.