Српчанка Бојана Лазић осваја модно тржиште у Индији
6. априла, 2019.
Српчанки Ани Будимчић хемија у малом прсту, путује на републичко такмичење као друга у регији
7. априла, 2019.

Виолинисткиња Наталија Тодоровић 18. априла у Српцу, вече класичне музике са пијанистом Владом Данићем

Наталија Тодоровић, професор виолине у Музичкој школи „Владо Милошевић“ у Бањалуци, одржаће концерт у четвртак 18. априла у Дому културе у Српцу са почетком у 19 часова. Ова призната бањалучка умјетница наступиће у сарадњи са колегом Владом Данићем на клавиру са којим свира од прошле године и одржала је концерте у Бањалуци, Бихаћу, Бијељини, Тузли, Угљевику, Челинцу, Kотор Варошу, Теслићу, Прњавору и Лакташима.

Kонцертом у Српцу почеће нову серију наступа на којима ће публика имати прилику да ужива у чувеним композицијама Волфганга Амадеуса Моцарта, Беле Бартока и Владе Милошевића, као и ауторске композиције бањалучке виолинисткиње, међу којима се издвајају и композиције за виолину из њене соло збирке „Просневање“.

“У сваком граду у којем сам наступила представила сам макар једно талентовано дијете, а тако ће бити и у Српцу гдје ћу на концерту угостити неколико ученика који похађају школу клавира”, рекла је Наталија.

Она већ 11 година ради као професор виолине у Музичкој школи “Владо Милошевић” Бања Лука и има веома запажене педагошке резултате, те велики број награда са ученицима како на републичким тако и међународним фестивалима и такмичењима, међу којима се издвајају наступи у Сремској Митровици, Бечеју и Новом Саду. Недавно је на два одржана такмичења са ученицима Музичке школе освојила неколико првих и других награда.

„Виолинска педагогија ми је такође важна па сам тако прошле године одржала двије радионице за виолинисте под називом “Радост свирања” гдје сам окупила 27 малих виолиниста из региона. Планирам да 6. и 7. јула у организацији Јеврејског културног центра у Бањалуци одржим трећу по реду радионицу “Радост свирања”, а до тада настојаћу да одсвирам солистичке концерте у Зеници, Сарајеву, Добоју, Градишци и другим градовима у окружењу“, каже Наталија.

Kао солиста наступала је широм БиХ, затим у Србији, Словенији, Аустрији и Црној Гори а као један од представника гудачког одсјека Бањалучке академије три пута је учествовала на Међународном семинару у Црној Гори – “Montenegro music festival” у Бару.

Музичко образовање је стекла у основној и средњој музичкој школи “Владо Милошевић” у класи професора Душана Шестића и Светлане Шершукове из Москве. Дипломирала је 2007. године са највишом оцјеном у класи професора Уроша Пешића а магистрирала 2011. године у класи професорице Маје Јокановић на Академији умјетности у Бањалуци, такође са највишом оцјеном. Kао студент, била је стипендиста фондације за најбоље студенте „Милан Јелић” и стипендиста Аустријске Барокне Академије у Гмундену.

Током свог школовања учествовала је на многобројним такмичењима и фестивалима и освојила велики број награда, признања и повеља.

Пијаниста Владо Данић поријеклом је из Дрвара а средње музичко образовање и Академију умјетности завршио је у Бањалуци у класи професорице Невене Поповић. Ангажован је у музичкој школи „Владо Милошевић“ као клавирски сарадник-корепетитор на гудачком одсјеку и одсјеку соло пјевања. Kонцертно и у настави сарађивао је са класама професора Маје Јокановић, Слободана Герића, Немање Марјановића, Дејана Младеновића, Дуње Симић, Радмиле Смиљанић, Ивана Оташевића, Уроша Пешића и Бране Петровића.

Концерт у Српцу се организује у сарадњи са Центром за културу и спорт Србац. 

 

Comments are closed.