Извршена акција запрашивања комараца у Српцу
15. јуна, 2019.
Дружење бораца Другог пјешадијског батаљона у недјељу 30. јуна
16. јуна, 2019.

Весела фарма у Дому културе: Малишани вртића у костимима домаћих животиња

Домаће животиње имају велики значај за живот сваког човјека и према њима би се требало односити са великом бригом и пажњом, поручили су синоћ са позорнице Дома културе у Српцу малишани србачког вртића „Наша радост“ који су са васпитачима припремили приредбу под називом „Весела фарма“.

Ова традиционална манифестација која се сваке године организује у јуну на различиту тему, привукла је више стотина посјетилаца, међу којима је највише било родитеља, баки и деки, браће и сестара и других чланова породице малишана вртића.

Идејни творац приредбе била је васпитачица Богдана Михољчић а велики труд у припрему су уложили сви васпитачи и други радници ове предшколске установе који су са васпитаницима вјежбали пјесмице, рецитације и кореографије и радили на изради креативних костима домаћих животиња.

„Учешће у овој манифестацији је узело пет васпитних група вртића и то млађа, средња и мјешовита група, као и двије старије вртићке групе са 42 полазника које ове године крећу у први разред основне школе. Дјеца су показала шта су научила о домаћим животињама, како их треба чувати и узгајати и колики значај оне имају у њиховом одрастању“, рекла је директорица вртића Дијана Миланковић.

На приредби је наступило око 140 полазника вртића од укупно 173 дјеце која похађају ову установу, а једини који нису наступили били су чланови најмлађе, јасличке групе.

„Захваљујем свима који су помогли реализацију наше приредбе, спонзорима, кројачицама, Центру за културу и спорт и васпитачима који су уложили много љубави, креативности и слободног времена како би све испало како треба. Веома сам поносна на све раднике у нашој установи“, рекла је Миланковић.

Приредби су такође присуствовали представници Општинске управе, и то начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и начелник Одјељења за финансије Владимир Гужвић, као и представници Српске православне цркве, јавних предузећа и установа, представници вртића из Лакташа и Градишке, пензионисани радници србачког вртића и други грађани наше општине.

У холу Дома културе синоћ је организована и изложба матурских слика полазника двије старије вртићке групе и двије групе полазника играоничког програма, као и продајна изложба радова насталих на радионицама вртића а средства ће бити усмјерена за набавку играчака и постељине.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.