Ограничено радно вријеме у дане празника
23. децембра, 2019.
Честитка начелника и предсједника поводом католичког Божића
24. децембра, 2019.

Велики одзив на представу “Ноћ богова” у Српцу

У препуној сали Дома културе у Српцу протеклог викенда је одиграна позоришна представа „Ноћ богова“ коју су извели познати српски глумци Војин Ћетковић, Небојша Илић и Дејан Луткић.

Kроз текст Мире Гаврана, најизвођенијег савременог хрватског драмског писца, путем трагикомедије и политичке фарсе, приказана је реалност и изнесена критика стварности која се дешавала кроз историју, а која се и одвија и данас.

Радња је смјештена у Француску. Ставови и критика су пренесени кроз ликове краља Луја 14-ог, писца Молијера и дворску луду, а прича говори о љубави, пријатељству и владавини.

Глумац Војин Ћетковић каже да је ово његов први долазак у Србац, те да је презадовољан одзивом публике.

,,Први пут сам у Српцу и морам признати да сам изненађен што је сала пуна. То за нас много значи, изузетно је важно да имамо публику која подржава наш рад и управо због људи који долазе на представе, морамо се трудити да посао одрадимо врхунски“, рекао је Ћетковић.

Директорица Центра за културу и спорт Србац Сања Јејинић каже да јој је велика част што је ова установа угостила познате глумце.

“Одзив публике био је велики, што је ријеткост у нашем граду. Ова представа нас је навела да размислимо о томе да у Србац позовемо и друге познате глумце, јер реакција и број посјетилаца говоре да су Српчани заинтересовани да виде професионалце”, рекла је Јејинић.

Она се захвалила начелнику општине Млађану Драгосављевићу на подршци при организацији представе.

 

Comments are closed.