Одобрена помоћ демобилисаном борцу из Ћукала за лијечење дјетета
22. новембра, 2019.
Предавање др Ранка Рајовића о развоју интелигенције код дјеце у петак 6. децембра у Српцу
25. новембра, 2019.

Вече руске културе у четвртак 28. новембра у Српцу

У сали Дома културе у Српцу у четвртак 28. новембра са почетком у 18 часова биће одржано вече руске културе на којем ће бити представљена књига Генералисимус Суворов, аутора Леонтија Раковског, и организована изложба поводом 90 година од рођења Јевгенија Примакова.

Промоцију организују Народна библиотека Србац и Удружење за очување традиције Приједор, а посјетиоцима ће се обратити директор удружења Жељко Шормаз, аутор превода књиге Владимир Kрчковски, професор историје Дејан Kарлица, професор српског језика Перо Гверо и модератор Бранко Савановић.

Специјални гости вечери биће Плесни клуб „Ритам“ из Српца и мушка пјевачка група Удружења за очување традиције.

Kњига говори о Александру Васиљевичу Суворову, руском војсковођи и националном хероју Русије, који је у биткама остварио преко 60 побједа и никада није изгубио битку, па чак ни онда када је непријатељ био вишеструко надмоћан.

Kњига се појавила 1941. године када је Хитлер напао Совјетски савез, међутим у комунистичкој земљи нису били популарни народни јунаци из доба царства. Ипак, поново је угледала свјетлост дана када су се за то створиле повољније политичке околности.

Ова књига је у Републици Српској представљена прошле године и веома је добро прихваћена на нашем простору.

Изложба о Јевгенију Примакову говори о овом руском државнику, научнику и политичару и великом пријатељу српског народа.

Улаз на културно вече је бесплатан.

 

Comments are closed.