Мостарски театар младих ширио поруке мира на другој вечери Домино феста
24. јуна, 2019.
Удружење “Ц.Е.З.А.Р.” наступило на Градишком љету
25. јуна, 2019.

Најављена већа подршка за породице погинулих и заробљених бораца

Одбор породица погинулих и заробљених бораца који дјелује при Борачкој организацији општине Србац залагаће се још снажније у овој години за остварење свих права која по закону припадају борачким категоријама а нарочито када је ријеч о породицама које су у протеклом рату изгубиле своје најмилије.

Ово је један од закључака са састанка овог одбора који је одржан у понедјељак 24. јуна под предсједавањем Бранка Граховца и уз учешће свих новоизабраних чланова одбора.

Одбор је једногласно усвојио извод из записника са прве конститутивне сједнице као и програм рада за 2019. годину у којем су се нашле бројне корисне иницијативе које је покренуло ново руководство Борачке организације општине Србац.

О томе је на састанку говорио нови предсједник Борачке организације, Горан Плотан, који је рекао да је у плану изградња спомен обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у Kобашу, реновирање централног спомен обиљежја у Српцу, оснивање Фонда солидарности те израда социјалне карте чланова Борачке организације.

Све иницијативе су уврштене у програм рада новог Одбора а донесена је и одука да се парастос у Мјесној заједници Бардача одржи 2. новембра на митровданске задушнице.

 

Comments are closed.