Четврта васкршња Туцијада у недјељу 28. априла у Лепеници
24. априла, 2019.
Почео васкршњи турнир у малом фудбалу, Супер тим побједник првог дана
25. априла, 2019.

Васкршњи празници у Извору прослављени са великом радошћу

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор“ организовало је у уторак 23. априла васкршњу приредбу која је по свему била другачија од досадашњих, јер су комплетан програм изнијели чланови овог удружења, што се показало као пун погодак.

Обиљежавајући раније празнике и неке важне датуме, у госте су најчешће долазиле аматерске позоришне групе, чланови разних секција и удружења из Српца, Бањалуке, Градишке и Прњавора, али овог пута Извор се ослонио на властите снаге.

Директорица удружења Мира Татић каже да су комплетан програм припремили сами а учесници су била дјеца која долазе на вјежбе код логопеда, псилхолога и дефектолога. Једини гост програма је био Дејан Ристић из Српца, лице са високим оштећењем вида и мајстор на хармоници.

„Хтјели смо да направимо нешто ново и било је заиста лијепо. Дјеца су се радовала спремајући програм, а то су чинила са пуно воље и љубави“, рекла је Татић.

Поклон пакетиће за сву дјецу обезбиједио је брачни пар Ивана и Саша Новаковић из Српца, који тренутно живе и раде у Америци, док је фирма „Мане комерц“ поклонила посне колаче а запослено особље слана јела.

У госте је стигла и једна група малишана из вртића која је такође добила пакетиће.

Манифестацији је присуствовао и свештеник Александар Kустурић, који је дјеци одржао бесједу о значају Васкрса, упутивши лијепе хришћанске поруке.

„Васкрс је основ наше вјере и Господ нам је својим васкрсењем показао да смо створени за нешто више а не само за пролазност. Увијек са радошћу ишчекујем позив да дођем у ово удружење јер се овдје осјети истинска Христова љубав која је некако посебна и другачија у односу на нека друга мјеста“, рекао је Kустурић.

Свечаности је присуствовао и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић који је рекао да локална управа у складу са својим могућностима помаже рад овог удружења и додао да су посљедњих година повећана издвајања из буџета за њихов рад.

Обиљежавање васкршњих празника у Извору биће настављено креативним радионицама и учешћем у манифестацији „У сусрет Васкрсу“ која се организује у четвртак 25. априла на градском тргу у Српцу.

 

 

Comments are closed.