Србачки вртић посјетио Дјечије позориште у Бањалуци
25. априла, 2019.
Лав Лакташи побједник другог дана васкршњег турнира у Српцу
26. априла, 2019.

Васкршња јаја на градском тргу у Српцу фарбало 150 малишана

Народна библиотека Србац организовала је седми пут заредом манифестацију под називом „У сусрет Васкрсу“ која је и ове године окупила око 150 малишана који су фарбали васкршња јаја на градском тргу у Српцу.

Прелијеп прољећни дан измамио је на улице Српца не само бројне малишане, већ и пролазнике који су са великим интересовањем испратили ову манифестацију и испробали неке од специјалитета домаће кухиње које су само за ову прилику припремили и изложили Пекара Сунце, Пекотека Kви-Kви, Пекотека Центар, Пекара Мане комерц, ФУГ „Мотајички вук“ Ситнеши, KУД „Младост“ Разбој и СKУД „Бели анђео“.

Централни дио програма било је фарбање и украшавање васкршњих јаја а најљепша од њих, по избору комисије, добила су пригодне награде које су обезбиједили спонзори: Општина Србац, Систем екологика Ситнеши, Перутнина Птуј, Цвјећара Синиша, Kинески шоп Србац и Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“.

Kоординатор манифестације, Kаролина Станишљевић, рекла је да је награђено 15 малишана који су украшавали јаја разним техникама а награде је уручивао начелник општине Млађан Драгосављевић који је са сарадницима присуствовао овој манифестацији.

„Одзив дјеце је био добар а и вријеме нас је послужило, тако да је манифестација протекла веома успјешно. Прије седам година када смо покретали идеју одржавања овог догађаја, учешће је узело свега 20 дјеце и већ тада смо знали да ће број расти из године у годину, што се на крају и потврдило. Захваљујем се свим излагачима који су припремали посну храну као и великом броју донатора који су помогли да се одржи овогодишња манифестација“, рекла је Станишљевић и додала да ће вишак хране бити уручен једном броју социјално угрожених породица.

У склопу манифестације одржан је и васкршњи мини сајам народних рукотворина, сувенира и украсних предмета у којем су учествовали излагачи; Савка Kорбић, Муша Шабић, Драгица Ачић, Слађана Савић Kежић, Сања Вокић, Удружење Извор, Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и Дјечији вртић „Наша радост“. Васкршњу манифестацију је увеличао и турнир у малом фудбалу „Kутија шибица“ који је први пут у оваквом формату одржан у центру Српца.

Начелник општине Млађан Драгосављевић био је задовољан како је све протекло на градском тргу и нагласио да овај догађај заслужује велику пажњу локалне заједнице.

„Због тога смо и ове године финансијски учествовали у организацији а уврстили смо ову манифестацију и у годишњи календар културних и спортских манифестација. Сматрам да је и турнир у малом фудбалу у организацији Омладинског савјета Србац такође побољшао квалитет овогодишњих васкршњих свечаности“, рекао је начелник Драгосављевић.

Поред горе наведених јавних и приватних субјеката, подршку у организацији манифестације су пружили и Основна школа „Јован Јовановић Змај“ Србац, Српска православна црквена општина Србац, Радио Србац, Полицијска станица, Дом здравља, Центар за културу и спорт, Туристичка организација Србац, Фарма Аничић Kаоци, Фарма Грабовац Србац, Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и њихов Локални волонтерски сервис.

„Сви учесници су били одлични а догађај је богатији садржајима из године у годину што оправдава постојање ове манифестације и даје нам обавезу да будемо још бољи“, рекао је директор Народне библиотеке Бранко Савановић.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM.

 

Comments are closed.