Бесплатни правни савјети о радним односима за послодавце током ванредне ситуације
21. марта, 2020.
Волонтери на услузи за намирнице и лијекове старима од 65 и више година
21. марта, 2020.

Уведене строжије мјере забране кретања, забрањена и окупљања у вјерским објектима

Републички штаб за ванредне ситуације забранио је кретање лица на територији Републике Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова, док је лицима са навршених 65 и више година живота потпуно забрањено кретање.

Забрана ће трајати до 30. марта када ће се анализом стања утврдити да ли ће се продужавати.

Закључак о забрани кретања се не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а који су на задатку, друге припаднике агенција за провођење закона и организација које врше јавна овлашћења а који су на задатку, лицима којима послодавац изда потврду због несметаног обављања процеса рада, као и онима којима МУП изда дозволу за кретање.

Непоштовање одлуке ће се кажњавати, а за њено провођење задужен је МУП.

Одлука ступа на снагу од вечерас.

За лица која се нађу на путу, као што су возачи, вечерас се неће примјењивати мјере, али убудуће морају имати од послодавца потврду о кретању.

Забрана ће се у пуном капацитету примјењивати од сутра, рекао је командант Штаба Радован Вишковић.

Он је истакао да је Штаб донио и закључак о забрани окупљања у вјерским објектима.

Овим закључком прописују се ванредне мјере у циљу превенције ширења новог вируса корона на територији Републике Српске у вјерским објектима.

Препоручује се црквеним властима признатих цркава и вјерских заједница да своја богослужења и друге богослужбене радње прилагоде у складу са мјерама превенције ширења новог вируса корона.

Задужују се јединице локалне самоуправе у Републици Српској да у сарадњи са црквеним властима признатих цркава и вјерских заједница прате примјену овог закључка.

 

Comments are closed.