Објављен јавни позив за стамбено збрињавање борачких категорија
10. априла, 2019.
Школа у Разбоју Љевчанском на поклон добила асфалтно игралиште и косилицу
11. априла, 2019.

Утврђен коначан програм у Српцу и Разбоју за бициклистичку трку „Београд-Бања Лука“

Тринаеста међународна бициклистичка трка „Београд-Бања Лука 2019“ у својој посљедњој етапи у недјељу 21. априла проћи ће кроз општину Србац а тим поводом у Српцу и Разбоју Љевчанском биће одржан богат спортско-забавни програм који је комплетиран од стране организационог одбора за обиљежавање ове манифестације.

Одлучено је да програм у Српцу почне Дјечијом бициклијадом која креће са градског трга у 11.30 часова на релацији од Српца до Ситнеша а учешће ће моћи узети дјеца и омладина, с тим да ће малишани до узраста од 12 година моћи учествовати само у пратњи родитеља.

Регистрација учесника бициклијаде предвиђена је од 11 до 11.30 часова а по завршетку бициклијаде биће додијељене вриједне награде које ће добити најмлађи бициклиста, бициклиста са највише чланова породице у Бициклијади и бициклиста који је дошао из најудаљенијег села. Ако у другој и трећој категорији буде једнак број кандидата, награду ће добити бициклиста који буде млађи.

Награде је обезбиједио Ауто мото савез Републике Српске а у питању су бицикл и таблет рачунари.

Сви учесници Дјечије бициклијаде добиће пециво и сок.

Дјечија бициклијада и подјела награда трајаће до 12.40 часова када ће се организовати културно-забавни програм у којем учествују: Дјечији вртић „Наша радост“, СKУД „Бели анђео“ и Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“.

По завршетку програма, око 13.25 часова очекује се долазак каравана од 176 бициклиста из 30 земаља који ће учествовати у бициклистичкој трци „Београд-Бања Лука“. На платоу испред Дома културе биће постављен пролазни циљ трке а бициклиста који буде најбржи добиће награду коју ће му на свечаној церемонији у Бањалуци уручити начелник општине Млађан Драгосављевић.

Бројне свечаности планиране су и у Разбоју Љевчанском кроз кога ће такође проћи учесници трке.

Програм почиње већ од 10 часова турниром у малом фудбалу који ће трајати до 16 часова. Од 11 часова на распореду је бициклистичко такмичење Ауто-мото савеза Републике Српске за узраст од 7 до 77 година а у исто вријеме у центру села биће организована и Фијакеријада. Од 12.30 до 13.30 планирана је кружна бициклистичка трка „Танасије Тане Kуваља“ у част најбољег босанскохерцеговачког бициклисте и бившег репрезентативца Југославије у бициклизму и аутомобилизму који је поријеклом из Разбоја Љевчанског.

Између 13.30 и 14.30 часова очекује се долазак учесника међународне бициклистичке трке када ће их поздравити бројни мјештани.

Програм се наставља од 14.30 часова такмичењем у потезању конопца а од 15 часова на распореду је трка у врећама. Од 15.30 до 16 часова планирано је такмичење у бацању камена с рамена.

Пријаве екипа за мали фудбал и потезање конопца примају се до 20. априла а за кружну бициклистичку трку „Танасије Тане Kуваља“, трку у врећама и бацање камена с рамена, пред почетак такмичења. Kод пријаве малољетних лица, обавезно је присуство родитеља.

Након испраћаја бициклистичког каравана биће озваничен почетак изградње Дома културе у Разбоју Љевчанском.

У вечерњим часовима планирано је заједничко дружење уз печење – бика на ражњу и точено Нектар пиво.

У забавном програму од 12 часова учествоваће Ансамбл народних игара „Лијевче“ Разбој, KУД „Младост“ Црквене општине Стапари-Разбој Љевчански и KУД „Славко Мандић“ из Лакташа а специјални гости биће фолк ансамбл Јандрино јато.

Пријаве и информације за такмичења у Разбоју Љевчанском можете остварити на бројеве телефона: 065 513 530 и 065 218 777.

Међународна бициклистичка трка „Београд-Бања Лука“ биће квалификациона за одлазак на Олимпијске игре у Токију 2020. године а уживо ће је преносити Еуроспорт, РТРС и РТС.

Четврта етапа креће у недјељу 21. априла из Прњавора а бициклисти ће магистралним путем из правца Дервенте ући у Србац, затим скренути у улицу Здравка Челара, поред Радио Српца, у правцу зелене пијаце. Потом ће скренути код зграде Центра за социјални рад гдје ће се запутити у строги центар града и наставити свој пут шеталиштем крај зграде Поште па све до главне раскрснице са семафором на магистралном путу Дервента-Србац-Нова Топола. Свој пут ће наставити кроз Инађол и Повелич па све до Разбоја Љевчанског кроз кога ће возити неколико километара до прикључења пута за Нову Тополу и Лакташе, а затим ка крајњем одредишту у Бањалуци.

 

Comments are closed.