Огревно дрво за борачке категорије на одгођено плаћање
10. марта, 2020.
Дом здравља Србац упутио препоруке грађанима поводом корона вируса
10. марта, 2020.

Успјешна зимска акција србачких ловаца, одстријељено 85 предатора

Управни одбор Ловачког удружења „Срна“ из Српца на недавно одржаној сједници извршио је анализу секцијског групног и појединачног лова на предаторе која је ове зиме била јединствена у региону и дала изванредне резултате.

Током децембра прошле године и јануара и фебруара ове године одстријељене су 63 лисице, осам куна, 11 шакала и три дивље мачке. Постигнута су два циља, први је да се очисти ловиште од предатора и да се унесу фазани на тај простор, што је већ урађено, а други циљ је излазак и активност ловаца у ловишту.

Ловци су за ове одстреле стимулисани и награђени са 1015 метака, а они који су одстрел извршили у фебруару муницију ће добити на зборовању удружења. Финансијска вриједност муниције је мало мања од 1000 KМ, што је занемарљиво ако се узме у обзир штета коју би починили предатори. Да је свака одстријељена животиња у току године мјесечно појела само по једног фазана од 20 KМ то би била вриједност од око 20.000 KМ, тако да је резултат акције фантастичан, закључено је на Управном одбору.

Извршена је и анализа досадашње уплате чланарине за ловну 2020/21. годину са чиме Управни одбор није задовољан и позива све ловце који касне са уплатом да то ураде у задатом року да не би сносили посљедице.

Извршен је увид у пристигле захтјеве за пријем нових чланова. Предсједници секција су обавезни да све младе заинтересоване кандидате подсјете да је рок за подношење захтјева при крају и да ће се Одлука о пријему нових чланова приправника донијети до 31. марта 2020. године.

Управни одбор размарао је и извјештај о пословању за 2019. годину као и приједлог извјештаја и плана за 2020. годину о чему ће одлуке доинијети Скупштина удружења.

Донесена је Одлука о одржавању редовних избора у Ловачком удружењу “Срна” Србац. Прво ће се до краја марта одржати избори у свих десет секција и утврдити приједлози за Скупштину удружења која би се требала одржати половином априла ове године.

Чланови Управног одбора су оцијенили позитивним претходни четворогодишњи период и констатовали да је удружење доживјело препород те да је данас узор многима у окружењу. Дата је једнодушна подршка предсједнику удружења Горану Савановићу да и у наредне четири године буде на челу ЛУ “Срна” Србац. Ловци се уједно позивају да се одазову на изборне састанке.

Управни одбор је упознат да ће се 28. марта 2020. године одржати редовна изборна скупштина Ловачког савеза Републике Српске у Бањалуци. Сједници ће присуствовати предсједник Скупштине Горан Татић и предсједник удружења Горан Савановић.

 

 

Comments are closed.