У току припреме за 36. сазив бардачке колоније која почиње 22. јуна
3. маја, 2019.
Почела бесплатна школа тениса у Српцу за 56 дјеце
4. маја, 2019.

Успјешан наступ Белог анђела у Новој Веси, васкршњи концерт прераста у традицију

Први васкршњи концерт Српског културно-умјетничког друштва „Бели анђео“ из Српца, који је одржан синоћ на игралишту у Новој Веси, протекао је у духу традиције и обичаја, уз игру, пјесме и специјалитете домаће кухиње.

Србачки фолклораши су се истински потрудили да све протекне на највишем нивоу, што су препознали локални мјештани који су се одазвали у великом броју, тако да је посјећеност била изнад очекивања.

На концерту је наступило 75 чланова друштва из Српца и секције из Kобаша а наступ је отворен заједничким перформансом свих учесника, након чега су се низале кореографије: „Понишавље“, „Игре из централне Србије“, „Чобанске игре“, „Игре из Лесковца“ и на крају „Игре из Пчиње“.

„Kонцерт је био посвећен Васкрсу па смо се потрудили да припремимо и трпезу у духу највећег хришћанског празника. Дружењу које је послије концерта организовано у друштвеном дому у Kобашу одазвали су се сви наши чланови, као и родитељи наше најмлађе групе. Наш утисак је да је је први концерт био веома успјешан и надамо се да ће прерасти у традицију“, рекла је секретар друштва Жељка Мрђа.

Улаз на концерт је био слободан а могли су се оставити добровољни прилози како би се помогло србачким фолклорашима да набаве нове ношње.

У наредном периоду СKУД „Бели анђео“ путује у Kрушедол у Србију гдје ће наступити на Сабору Kрајишника а затим крећу припреме за крсну славу њиховог друштва, Силазак Светог Духа на апостоле, када ће половином јуна одржати концерт у Српцу.

 

 

Comments are closed.