Засједали ловци Мотајичко-љевчанске регије, подршка Сави Минићу за предсједника Ловачког савеза РС
26. новембра, 2019.
Јавна расправа о буџету и основама економске политике у петак 29. новембра
26. новембра, 2019.

Успјела трећа акција добровољног давања крви: Kрв даровао 51 давалац

Општинска организација Црвеног крста Србац организовала је данас трећу овогодишњу акцију добровољног давања крви којој се одазвало 57 добровољних давалаца, од којих је крв могло даровати њих 51.

,,Захваљујем свима који су узели учешће а посебна захвалност иде за девет средњошколаца који су се одазвали акцији“, рекла је секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Билановић.

Докторица Татјана Милешевић Бабић, специјалиста трансфузијске медицине из Опште болнице Градишка, истакла је да је здравствено стање давалаца било веома добро.

,,Тренутно су залихе крви у градишкој болници на солидном нивоу, али моја порука је да што више људи дарује крв, јер је то добро за њихово здравље, а уједно тиме спашавају и нечији живот“, рекла је докторица Бабић.

Један од добровољних давалаца крви данас је био и Раденко Плотан из Kладара, који редовно долази на овакве акције и данас је крв даровао 14. пут.

,,Имам позитивна искуства и позивам све који могу да дају крв да то учине, јер се на тај начин помаже људима у невољи“, рекао је Раденко.

Данашњу акцију помогла је Општина Србац која је за све даваоце обезбиједила храну и пиће.

 

 

Comments are closed.