Сјећање на 13 жртава усташког злочина из Радиње
28. августа, 2019.
Српчанка Наташа Драгић учествује на њујоршкој Недјељи моде
29. августа, 2019.

Успјела хуманитарна акција за Миљу Малић, прикупљено 40.426 KМ

Црвени крст Србац сумирао је резултате акције прикупљања средстава за лијечење Миље Малић из Српца, која има тешко обољење срца и потребно је да иде на операцију.

Укупно је прикупљено 40.426 KМ од чега хуманитарним бројем 1415 17.924.58 KМ а ова средства се налазе на посебном рачуну Црвеног крста Србац.

Апел који је Црвени крст упутио наишао је на велик одјек од Америке, Њемачке, Аустрије па све до наших простора. Посебно је био велики одзив грађана из Републике Српске који су позивом на хуманитарни број омогућили да се прикупе средства у наведеном износу.

“Ангажовањем волонтера Црвеног крста Србац, посебно се захваљујемо Бериславу Игњатић и Милки Топић који су у Жупском Разбоју и Ћукалима прикупили око 3900 KМ, ученицима школе из Ћукала који су прикупили око 944 KМ, Дејани Мирковић 558 KМ, Невенку Грозданић и Стојану Kатанић по 50 KМ, што укупно износи око 5502 KМ. Средства су уплаћена Миљи на рачун”, рекла је секретар Црвеног крста Србац, Љиљана Билановић.

Она је додала да су грађани уплаћивали донације и директно на Миљин рачун, а на овај начин прикупљено је 17 хиљада KМ.

Укупна средства која је Црвени крст обезбиједио износе 23.427.16 KМ.

“Пошто се средства прикупљена активностима могу трошити искључиво за намјене за која су и прикупљена, односно за лијечење, сви трошкови који буду настали за лијечење Миље Малић плаћаће се искључиво тим средствима а по завршетку Миљиног лијечења ако преостане средстава биће искориштена за лијечење дјеце и других младих људи на подручју општине Србац. Још једном велико хвала свима који су подржалу акцију Црвеног крста Србац”, рекла је Билановић.

Comments are closed.