Додик обишао друштвени дом у Разбоју Љевчанском, радови у завршној фази
7. новембра, 2020.
Аустријски инвеститор градиће фабрику у Српцу за 100 радника, вриједност милион евра
7. новембра, 2020.

Ускоро почиње изградња новог вртића у Српцу, Додик обишао будуће градилиште

До краја ове године требали би почети радови на изградњи новог вртића у Српцу који ће носити назив Србија, најављено је током данашње посјете Српцу српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика.

Додик је са министарком финансија Зором Видовић и начелником општине Млађаном Драгосављевићем обишао будуће градилиште на локалитету иза зграде Основног суда у Српцу.

„Постојећа зграда вртића је дотрајала због чега је било важно да се уради нови објекат. Носиће назив Србија, јер је пракса да у свакој општини у Српској на сличан начин додијелимо назив неком од јавних објеката, али такође из разлога што ће Влада Србије за изградњу вртића издвојити 850 хиљада KМ. Након тога слиједи фаза опремања, на чему ћемо радити по завршетку грађевинских радова“, рекао је Додик.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ће укупна инвестиција, заједно са ПДВ-ом, износити око 1.45 милиона KМ. Објекат ће заузимати површину од 1762 квадратна метра, биће изграђен по највишим стандардима и понудиће све услове за квалитетан развој србачких малишана.

„Расписан је тендер за ову инвестицију и уколико све буде по плану радови би требали бити завршени до краја идуће године. Већ смо завршили припремне радове у виду крчења овог локалитета који је био зарастао. Вртић ће бити смјештен готово у самом центру града, имаће довољно просторија за боравак око 200 дјеце, играонице, зелене површине, кухињу и друге неопходне објекте. Такође ће бити изграђен паркинг и нови приступни пут“, додао је Драгосављевић.

Први вртић у Српцу основан је 1972. године, а након катастрофалних поплава које су уништиле овај објекат, пресељен је 1986. године у круг “Итриса”. Од тада до данас кроз ову установу је прошло више хиљада малишана.

Разлози за изградњу новог вртића леже највише у све тежем одржавању застарјелог објекта који је првобитно био намијењен за смјештај дјеце радника некадашње текстилне фабрике из Српца.

Током данашње посјете Српцу, српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, обишао је и друштвени дом у Разбоју Љевчанском у кога је до сада уложено преко 200 хиљада евра. Од тога је Влада Србије, уз посредство Владе Републике Српске издвојила 75 хиљада евра а остатак бројни донатори, међу којима и Општина Србац.

 

Comments are closed.