Двије медаље за Ленку Kасагић на плесном такмичењу у Витезу
17. јуна, 2019.
Одали почаст четворици погинулих бораца из Жупског Разбоја
17. јуна, 2019.

Уручене дипломе за 40 полазника бесплатне школе тениса у Српцу

Тениски клуб Србац организовао је у недјељу 16. јуна додјелу диплома за полазнике бесплатне школе тениса која је организована под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Од 56 полазника који су похађали школу у протекла два мјесеца, едукацију је успјешно завршило 40 дјеце узраста од 5 до 12 година којима су уручене дипломе, а њих 30 је изразило жељу да и даље настави са активним тренинзима због чега су добили чланске карте Тениског клуба Србац.

Дипломе су уручили предсједник Управног одбора Тенсиког клуба Србац, Дарко Дринић и тренер Вероника Вукотић која је била ангажована у раду са малишанима.

Директор Тениског клуба Србац, Славко Драгосављевић, рекао је да су дјеца из цијеле србачке општине на овај начин имала прилику да науче основе тениса.

“Због успјеха српских тенисера на турнирима широм свијета, овај спорт је задњих неколико година међу најпопуларнијима на овим просторима, па тако и у нашој општини и интерес за уписом у наш клуб не јењава. Kроз рад у овој школи дјеца су савладала неке основне покрете и ударце које ће надограђивати у наредном периоду и надам се да ће неки од њих добити шансу да кроз коју годину наступе на званичним такмичењима”, рекао је Драгосављевић и додао да је нагласак био на дјеци из руралних средина.

У Тениском клубу Србац се припремају за тениски турнир рекреативаца који ће бити одржан предстојећег викенда у синглу и дублу у етно кампу “Платане” у Горњој Лепеници.

“Припремамо се и за традиционалну Лигу рекреативаца која је требала почети још у мају али је одгођена због лоших временских услова. У лиги ће као и сваке године учествовати око 30 учесника из Српца који се рекреативно баве тенисом и који ће се до септембра такмичити у аматерској тениској лиги”, рекао је Драгосављевић.

И ове године у Тенсиком клубу Србац биће одржан међународни камп који ће окупити најбоље младе таленте са ових простора узраста до 14 година.

“Чекамо да добијемо термин одржавања кампа од стране Тениског савеза Републике Српске и већ сада је извјесно да ће учешће узети тенисери из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске а оквирни термин одржавања је јул и август. Kамп је традиционалан и одржава се у континуитету од 2007. године а покровитељ је Министарство породице, омладине и спорта“, истакао је Драгосављевић.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

Comments are closed.