Производи од јагода у понуди Удружења жена Србац
11. јуна, 2021.
Обиљежени значајни датуми из Другог свјетског рата на подручју општине Србац
13. јуна, 2021.

Уручене дипломе матурантима основне школе из Српца

Основна школа “Јован Јовановић Змај” Србац организовала је додјелу диплома за 74 матуранта из Српца, Kобаша и Ножичког који су окончали основно образовање.

Церемонији, која је одржана у Дому културе у Српцу, присуствовали су матуранти и њихови родитељи, одјељенске старјешине, просвјетни радници и руководство школе на челу са директорицом Мануелом Рађевић Јокић.

За ученика генерације проглашена је Хелена Шњегота, која је поред овог признања, добила и Вукову диплому, као и посебну диплому за остварен успјех на такмичењу из математике.

„Тајна мог успјеха је упорност, труд и рад. Захваљујем наставницима, управи школе, разредном старјешини Дејани Ћирић, а највише својим родитељима који су ми били водиље и најбољи саговорници“, рекла је Хелена.

Добитници дипломе “Вук Kараџић” су: Соња Микић, Анђела Лукић, Аница Алексић, Хелена Шњегота, Дора Јефтић, Теодора Топић, Марко Савановић, Марко Малешевић и Kонстантин Поповић.

Добитници посебних диплома су: Соња Микић и Марко Малешевић из физике, Хелена Шњегота и Анђела Лукић из математике, Никола Новаковић из основа информатике, Дора Јефтић, Ана Алексић, Мирела Алексић, Сара Новаковић, Kонстантин Поповић, Марко Савановић и Никола Гачић из демократије и људских права.

Директорица школе је, такође, на овој свечаности уручила дипломе за остварен успјех на такмичењима за ову школску годину: Стефану Малетићу за прво мјесто на регионалном такмичењу из физике, Николини Милијашевић за пласман на регионално такмичење из српског језика које се није одржало због тренутне епидемиолошке ситуације и Николи Новаковићу за учешће на републичком такмичењу из информатике.

Поред овога, признање за хуманост је уручено Еви Јосиповић и Ани Лепир које су своју косу донирале у склопу пројекта “Моја коса-твоја коса” Удружењу “Срце за обољелу дјецу од рака”, као и Теи Новаковић за изузетан ангажман у оквиру рада фотографске секције школе.

Директорка школе Мануела Рађевић Јокић честитала је свим матурантима и добитницима диплома и пожељела им много среће, здравља, љубави и успјеха у будућем школовању.

 

Comments are closed.