Почела хуманитарна акција „Буди ми пријатељ“
18. јуна, 2021.
Јавни позив за пројекте омладинских неформалних група
20. јуна, 2021.

Уручене дипломе и признања матурантима средњих школа

У Центру средњих школа „Петар Kочић“ у Српцу синоћ је уприличена свечана додјела диплома, признања и награда за 57. генерацију матураната.

Средњошколски центар ове године је испратио 88 матураната. Ученик генерације у четворогодишњим школама је Дејана Смиљанић, док је за ученика генерације у трогодишњим школама проглашена Тамара Милашиновић.

Међу њима је и 15 одликаша, од којих су три вуковца – Надежда Гаврић, Сања Гачић и Марко Миљевић.

Директор школе Миленко Живанић рекао је да србачки средњошколски центар може и ове године да се похвали успјесима и то, не само одликаша, већ свих ученика који су, без обзира на отежане услове рада, својим трудом стигли до краја средњошколског образовања.

„Ово је један од дирљивих тренутака, јер се растајемо од ученика који су са нама одрасли и стасали у већ зреле особе и заиста смо поносни, посебно када их видимо овако на једном мјесту. Наши, сада већ бивши, ученици су стасали за неке нове животне побједе и спремни су да крену неким новим путевима. Сигуран сам да ће се и у будућности добро снаћи, јер су показали да имају добре радне навике и да су спремни да се суоче са разним изазовима. Без обзира да ли ће наставити школовање или ће почети да раде, желим им сву срећу и успјех”, рекао је Живанић.

Ученица генерације у четворогодишњим школама Дејана Смиљанић се обратила школским друговима, изразивши захвалност свим професорима, посебно разредном старјешини Слађани Рачић Малбашић и професорици Слободанки Вучинић, као и родитељима који су јој били највећа подршка, а матурантима је пожељела да остану насмијани и буду срећни.

„Средња школа је један јако лијеп период за мене и жао ми је што се растајемо, а с друге стране, радују ме нови путеви којима треба да прођем. Гимназија је школа која захтјева преданост, труд и рад, али ми никада није било тешко да се посветим учењу, али и другим обавезама ван школе. Мислим да није тешко остварити своје циљеве, само је важно да се максимално посветите и будете истрајни”, каже Дејана, која планира уписати Електротехнички факултет у Бањалуци.

Разредне старјешине овогодишњих матураната су били Слађана Рачић Малбашић, Адриана Вученовић, Саша Бабић, Маја Мојевић и Дијана Лазић.

 

Comments are closed.