Извору и ове године сваког мјесеца по 200 KМ од привредника Драгана Татомира
4. фебруара, 2020.
Борачка организација Србац осуђује подизање оптужнице против Миломира Савчића
5. фебруара, 2020.

Уручена средства прикупљена на хуманитарном концерту, Извор и Kристијан Тадић добили 2012 KМ

На хуманитарном концерту “Остала је пјесма моја”, кога је протеклог викенда у Српцу одржао музички састав “Tea Mikić & Brothers”, прикупљено је укупно 2012 KМ, од чега 1912 KМ продајом улазница а око стотину KМ донацијама грађана у хуманитарну кутију коју је у Дому културе поставило удружење Извор.

Средства су данас уплаћена на жиро рачун овог удружења, као и на рачун Синише Тадића из Малог Разбоја, оца седмомјесечног дјечака Kристијана који од рођења болује од карцинома.

Предсједница Извора, Мира Татић, упутила је велику захвалност породици Микић која је другу годину заредом организовала овај концерт са циљем да помогне дјеци са посебним потребама из Српца.

“И ове године издвојен је дио средстава за рад Извора што је за сваку похвалу. Донијели смо одлуку да ова средства усмјеримо за одлазак чланова удружења на Златибор, а излет ћемо највјероватније организовати на прољеће. Биће ово одлична прилика за рехабилитацију наших чланова јер је Златибор познат по умјереној клими, пријатном амбијенту и погодним условима за одмор, опоравак и лијечење”, рекла је Татић.

Захвалност је упутио и Синиша Тадић, који је рекао да је изненађен гестом Тее, Стефана и Давида и њихове мајке Сњежане Микић, који су одлучили да баш његовој породици пруже помоћ.

“Наш Kристијан од рођења има здравствене проблеме и ускоро га очекује нова операција у Београду. Морамо га стално водити на терапије у Београд и Бањалуку а не радимо ни ја ни супруга Александра. Једина примања добијамо по основу социјалне помоћи преко Центра за социјални рад. Уз то, издржавамо и другог сина Немању који има шест година и који је недавно кренуо у школу”, каже Синиша.

Он захваљује и другим људима хуманог срца који су у протеклом периоду помогли његовом сину.

“Прошле године је у Српцу организован још један сличан концерт за нашег Kристијана. Чули смо да није био велики одзив, али нама то није важно, јер подједнако цијенимо сваку марку коју добијемо, па макар се радило само о симболичној помоћи”, каже Синиша.

С друге стране, концерту Тее, Стефана и Давида протеклог викенда се одазвало преко 400 посјетилаца који су више од два часа уживали у севдалинкама, старим народним пјесамама и евергринима чиме су наши млади суграђани, који живе, раде и школују се у Аустрији, показали да успјешно чувају музичко насљеђе свог оца Миодрага, познатог србачког музичара који је преминуо прије двије године.

Comments are closed.