Изложба слика са бардачке колоније у петак 4. децембра у Лакташима
3. децембра, 2020.
Ријешен дугогодишњи проблем расвјете у србачкој библиотеци
3. децембра, 2020.

Уручена помоћ за десет ратних војних инвалида

Представници Борачке организације општине Србац и Одбора ратних војних инвалида данас су у спомен соби у Српцу уручили прехрамбено-хигијенске пакете за десеторицу ратних војних инвалида који су чланови ове организације, поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида, Горан Тривунић, захвалио се Борачкој организацији и локалној управи што су на симболичан начин показали пажњу и бригу за положај РВИ и нису заборавили борце који су у току рата остали инвалиди и данас живе у тешком материјалном положају.

Предсједник Борачке организације Горан Плотан захвалио је Општинској управи на помоћи и додао да је избор ратних војних инвалида који су добили пакете урађен на приједлог Одбора РВИ, на основу података из евиденције чланова Борачке организације, водећи рачуна о томе да се помоћ пружи лицима који је нису користили у претходном периоду.

Он је најавио да ће се та пракса наставити и у наредном периоду уз опредјељење да сваке године помоћ добије других десет РВИ.

Плотан је присутне упознао са радом Фонда солидарности при Борачкој организацији Србац у току ове и плановима за наредну годину и најавио нову акцију додјеле пакета члановима Борачке организације Србац за божићне празнике.

Помоћ у набавци пакета омогућила је Општинска управа Србац а примопредаји су присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, предсједник Предсједништва Борачке организације Србац Драган Алексић и предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Бранко Граховац.

 

Comments are closed.