Полицајци на пријему код начелника: Стање безбједности задовољавајуће
4. јула, 2019.
Небојша Вученовић и поред хендикепа савладао висину од 2386 метара
4. јула, 2019.

Уручена пољопривредна механизација за ратног војног инвалида из Срђевића

Ратни војни инвалид шесте категорије, Драган Вучић из Срђевића, добио је пакет пољопривредних машина, прикључака и опреме које су му обезбиједили Борачка организација Србац у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске и Фондом за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида у Приједору.

Помоћ је добио у склопу пројекта економске подршке инвалидним лицима у Републици Српској.

„Ово је прави примјер како се са релативно мало пара може помоћи инвалидном лицу које живи на селу са још пет чланова породице“, рекао је предсједник Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Србац, Горан Тривунић, који је изразио наду да ће оваквих пакета економске подршке бити више у наредном периоду.

Драган Вучић је као припадник Србачке лаке бригаде рањен на Возући. Он каже да је пресрећан што га се неко сјетио 24 године након завршетка рата.

„Тешко сам рањен у ногу а године чине своје и не могу радити у пољопривреди као некада. Ово је дивна ствар јер са механизацијом сада могу лакше обрађивати шест хектара своје и четири хектара закупљене земље. Да бих школовао три кћерке и сина на факултетима, гајим 10 крава, товим четири бика и држим двије крмаче прасилице како бих у свако годишње доба имао нешто новца, јер од инвалидине добијам само 120 марака“, каже Драган.

 

Comments are closed.