Разбојчани организују славље поводом доласка бициклиста из цијелог свијета
22. марта, 2019.
Подручна лига Градишка: Млади Kрајишник поражен у Чатрњи
24. марта, 2019.

Уручена пољопривредна механизација за чланове Удружења пчелара

Чланови Удружења пчелара општине Србац добили су опрему вриједну 7.500 KМ у оквиру Пројекта развоја руралног пословања који се реализује од стране Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД).

Тиме је завршена подјела механизације за србачке пољопривреднике у укупној вриједности од 60.500 KМ у коју спада и опрема коју су прије неколико дана добили и чланови Удружења малинара „Рубус Органика“ и Удружења боровничара „Био боровница“.

Стручни сарадник Јединице за координацију пољопривредних пројеката, Бојан Балабан, рекао је да је пчеларима уручена опрема у виду стерилизатора, парног топионика и опреме за прављење сатних основа.

„Претходно смо за србачке малинаре уручили механизацију вриједну 32 хиљаде KМ, и то три атомизера, четири фрезе, пет леђних прскалица, двије вучене моторне прскалице, осам копачица и шест косилица. Истовремено смо боровничарима додијелили по једну тракторску косачицу, карданску дробилицу, косилицу, леђну прскалицу, прскалицу на колицима и моторни тример у износу од 21 хиљаду KМ“, истакао је Балабан.

Он је подсјетио да се пројекат финансира од стране ИФАД-а а имплементира га Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

„Средства су обезбјеђена у омјеру 70 одсто ИФАД а 30 одсто чланови удружења. Пројекат се реализује у 20 општина Републике Српске“, рекао је Балабан.

 

Comments are closed.