Доминација Ираца на трци “Београд – Бањалука”, завршена друга етапа
19. априла, 2019.
Распоред богослужења србачке парохије за васкршње празнике
20. априла, 2019.

Уручена механизација и садни материјал у оквиру програма опоравка од поплава

All-focus

У Разбоју Љевчанском у четвртак 18. априла обављен је и трећи круг подјеле пољопривредне механизације и садног материјала у оквиру Програма за оправак од поплава кога спроводи УНДП у сарадњи са Општином Србац.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, рекао је да је овим програмом обухваћен 21 корисник са подручја наше општине.

Ради се о једној од компоненти Пројекта опоравка од поплава – стамбено збрињавање која је обухватила носиоце домаћинстава чији домови су оштећени или уништени у поплавама и клизиштима током 2014. године. Ова домаћинства су испуниле услове и критеријуме јавног позива кога је расписао УНДП 2017. године и тако се нашли на коначној ранг листи за санацију постојећих или изградњу нових кућа а један број њих је на основу предвиђених критеријума стекао право и на пољопривредну механизацију.

“Испоручена су сјемена, заштитна средства и ђубриво за кукуруз за укупну површину од 10,2 хектара, затим осам пластеника са свом пратећом опремом, пет мотокултиватора са фрезом, један сјетвоспремач, четири тракторске прскалице, једна музилица за краве и једна тракторска косачица”, рекао је Михољчић.

 

 

Comments are closed.