Почиње школа гитаре, виолине, клавира и трубе у основној школи у Српцу
2. септембра, 2020.
Још два случаја вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац и млађа жена
3. септембра, 2020.

Уручен материјал за изградњу куће демобилисаном борцу из Горњих Срђевића

Делегација Борачке организације општине Србац, на челу са Гораном Плотаном, данас је демобилисаном борцу Војске Републике Српске, Славку Руднику из Горњих Срђевића, уручила грађевински материјал вриједан око 5000 KМ за изградњу нове куће.

Славко је био борац Србачке лаке бригаде, рањаван је, али никада није поднио захтјев за категоризацију како би стекао право на инвалиднину. Живи сам у трошној кући која је озидана 1964. године непеченом циглом и у којој је још увјек земљани под. Има примања на име борачког додатка од само 68 KМ мјесечно, држи пет коза и повремено му скромну помоћ пружају сестре расуте по свијету.

„Срећан сам што ме нису заборавили моји ратни другови и што ћу до зиме имати сигуран кров над главом, дневни боравак, једну собу и купатило. Kада је у питању зидање, највише ће ми помоћи синовац Славиша који живи и ради у Прњавору, као и неке комшије које ће учествовати у добровољним акцијама“, каже Славко и додаје да и поред скромних примања редовно плаћа струју и друге трошкове.

Предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, каже да је у оквиру ове организације од 1. јануара ове године заживио Фонд солидарности управо за овакву врсту помоћи и додаје да је ово први грађевински пакет ове врсте. Према његовим ријечима, у идућем мјесецу очекује се испорука још једног пакета грађевинског материјала за ратног војног инвалида из Разбоја.

„Материјал је довезла србачка фирма “Синт промет“ која је на јавном огласу понудила најбоље услове. Драго нам је што је учешће у акцији за стамбено збрињавање Славка узела Општина Србац, Kомунално предузеће „Водовод“ и министар у Влади Републике Српске Зора Видовић“, рекао је Плотан.

Он каже да су га дирнули тешки стамбени услови у којима живи један припадник Војске Републике Српске.

 

Comments are closed.