Четврта србачка тракторијада окупила око 140 возила
31. јула, 2021.
Јавни позив за додјелу пластеника
1. августа, 2021.

Урбан фест унио нову свјежину и енергију у Српцу

Љетни поп-рок фестивал Урбан фест, који је синоћ по први пут одржан на градском тргу, донио је право освјежење на културној сцени Српца и обогатио туристичку понуду, што потврђује долазак више стотина грађана из наше и сусједних општина који су готово четири сата уживали у наступима врхунских музичара.

Организатор фестивала било је Удружење жена Србац, које је поред квалитетног поп-рок звука, обезбиједило слане и слатке специјалитете, у виду домаћих сокова, хот-догова, фритула, вафли, као и хладног пива, који су се могли купити на продајним штандовима по повољним цијенама.

Фестивал је отворио бенд Tea Mikić & Brothers из Српца који су публици подарили магичне изведбе чувених страних и домаћих хитова, у властитој обради, уз моћни Теин вокал и пратњу Стефана и Давида на клавиру и хармоници. Њих троје су само за ову прилику дошли из Њемачке и Аустрије гдје тренутно живе и раде. У посљедње три године, ово је био њихов трећи наступ у Српцу, након што су претходно одржали два хуманитарна концерта за обољелу дјецу и удружење Извор.

Љубитеље поп и фанки звука одушевио је наступ Gingerside benda из Бањалуке, који су били увјерљиви на сцени и направили праву журку, а публика је готово сат времена, у два одвојена блока, уживала у обрадама познатих хитова Дине Дворника, Нипплепеопле, Бруна Марса и других.

Звуци саксофона, које је Бањалучанин Невен Маринковић сјајно комбиновао са поп-хаус звуком, довели су атмосферу до усијања, а врхунац вечери био је наступ породичног рок бенда Инфузија из Братунца због којих су Српчани остали на ногама и ђускали готово до један час иза поноћи. Инфузију чине отац Рајко Остојић и синови, 18- огодишњи Мирко, гитариста/пјевач, те 14-огодишњи Ђорђе који свира бубњеве. Они су на почетку представили једну ауторску пјесму а потом запалили масу изведбама хитова Рибље Чорбе, YU групе, Освајача, Ван Гога и других.

Специјална гошћа вечери била је „freelance“ умјетница Јас, која је око фонтане на градском тргу извела атрактиван перформанс са ватром.

Предсједница Удружења жена, Весна Смиљанић, захвалила се грађанима који су својим доласком подржали Урбан фест и изразила увјерење да ће се одржавати и наредних година.

„Многи изазови су били пред нама, али смо их успјешно савладали. Поносни смо што смо нашем Српцу подарили овај фестивал. То је поклон свима онима који подржавају рад Удружења жена. Желимо да овим концертима промовишемо наш град у најљепшем свјетлу“, рекла је Смиљанић.

Она се захвалила многим спонзорима који су подржали организацију фестивала, међу којима се издвајају генерални спонзор НЛБ Развојна банка и Општина Србац која је уврстила овај фестивал у календар културно-спортских манифестација које се финансирају из општинског буџета.

Фестивалу је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић који је изразио задовољство што је Србац добио још један квалитетан догађај који има перспективу да прерасте у традицију.

„Општинска управа је стала иза овог фестивала и дала сву потребну помоћ. Радује ме што се публика одазвала у солидном броју и дала вјетар у леђа да фестивал заживи и унесе нову свјежину у нашу културну понуду“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.