Уређено Партизанско гробље и Омладински парк и прикупљено 25 врећа смећа
30. јула, 2021.
У финалу градског турнира Слога и Полицијска станица Србац
31. јула, 2021.

Урбан фест у суботу 31. јула у Српцу – поп-рок концерти и домаћи специјалитети

У организацији Удружења жена Србац у суботу 31. јула на градском тргу ће се одржати први Урбан фест на којем ће посјетиоце дочекати мноштво добро музике у виду сјајних поп-рок бендова из Српца и окружења, а моћи ће се испробати и традиционални домаћи специјалитети које су припремале вриједне чланице србачког удружења.

Манифестација почиње у 21 час а наступиће бенд Tea Mikić & Brothers из Српца који је већ одржао два хуманитарна концерта у нашој општини под називом „Остала је пјесма моја“. На репертоару ће се и ове године наћи старе народне пјесме и севдалинке, које ће овај музички трио представити публици у новом издању, уз магичну комбинацију Теиног вокала и музичку пратњу Стефана и Давида на хармоници и клавиру.

Гост Урбан феста биће и бенд Инфузија из Братунца који чине отац Рајко и синови Ђорђе и Мирко, ауторски и породични рок бенд, који ће се уз своје пјесме представити и обрадама великана југословенског рока.

Очекује се сјајан наступ и Gingerside benda из Бањалуке, са магичним вокалом Нине Вучковић и врсним музичарима који ће свирати обраде актуелних хитова као и популарних пјесама из периода 80-их и 90-их.

Посебну чар овој манифестацији даће и звуци саксофона професора Невена Маринковића који успјешно води и школу саксофона у Бањалуци, а љубитеље техно и хаус звука обрадоваће долазак популарног диск џокеја Тибора Kљакића, дугогодишњег DJ-a бањалучког клуба Boom Boom Room.

Велику атракцију представљаће извођење атрактивног плеса са ватром кога ће извести freelance умјетница Јас, перформерка са ватром и facepainting умјетница. Она је завршила Nomad Dance Academy, програм за савремени плес на Балкану, те у своје перформансе са ватром инкорпорира елементе савременог плеса и покрета, а наступала је на многобројним догађајима и фестивалима у земљи и регији, те знаменитим Street art фестивалима широм Европе.

Предсједница удружења Весна Смиљанић каже да је овај фестивал поклон Удружења жена нашој општини у знак захвалности за сву подршку која се пружа њиховом раду.

„На манифестацији ће бити за свакога понешто, уз доста добре музике и позитивне енергије. Припремићемо слане и слатке специјалитете а посјетиоце очекује и хладно пиво“, рекла је Смиљанић.

Према њеним ријечима, ово је први фестивал овакве врсте у Српцу а намјера је да прерасте у традицију.

„Жеља нам је да се одржава и расте из године у годину јер на тај начин доприносимо стварању доброг имиџа нашег града. Поносни смо што се и Србац на овај начин уврстио у листу општина и градова који имају љетне фестивале“, рекла је Смиљанић.

Подршку организацији Урбан феста пружили су бројни спонзори а један од покровитеља је и Општина Србац која је овај догађај уврстила на листу културно-спортских манифестација које се финансирају из буџета општине Србац.

 

Comments are closed.