У Српцу седам нових случајева вируса корона
12. новембра, 2021.
Изложба графика Милане Стијак у сриједу 17. новембра у Српцу
12. новембра, 2021.

Управни одбор ЛУ „Срна“: Ванредно полагање ловачких испита 20. новембра

Управни одбор Ловачког удружења „Срна“ Србац одржао је синоћ редовну сједницу на којој је донио одлуку да се полагање ванредних ловачких испита одржи у суботу 20. новембра у просторијама основне школе у Српцу.

Kандидати са собом морају понијети личну карту, оловку и неки од докумената којим доказују да су чланови удружења. Уплата за трошкове полагања износи 30 KМ.

Усвојен је приједлог идејног рјешења ловачког дома у Српцу. Kреће се са равнањем, насипањем и уређењем земљишта а радове би требала да изводи фирма „Циклон дуо“ из Српца, док је израда пројекта повјерена архитекти Марији Лепир из Српца.

Због безбједности возача на путу и заштите дивљачи која настрада у саобраћајном несрећама на путевима, обезбиједиће се додатна количина саобраћајних знакова са ознаком „Дивљач на путу“ у координацији са Општинском управом Србац.

Упозоравају се ловци да се у лов може ићи само у ловачкој одјећи а не у тренеркама и фармеркама, а неопходна је и употреба флуоресцентних прслука и капа.

Такође се сугерише колегама да слике одстријељене дивљачи морају задовољити Kодекс ловаца и не смију одражавати насиље, крв и слично.

Све детаљне информације у вези полагања ванредних испита ловци могу добити од секретара удружења.

 

Comments are closed.