Kаратисти Борца вратили се из Суботице пуни медаља
5. марта, 2019.
“Бијела мама”, нови роман Жарка Шарића изашао из штампе
6. марта, 2019.

Упознали ученике са опасностима на интернету

У организацији Полицијске станице Србац, данас су за ученике основних и средњих школа са подручја србачке општине у Дому културе одржана предавања на тему: ,,Превенција малољетничке деликвенције, вршњачког насиља и насиља путем интернета“.

Предавању су присуствовали ученици од седмог до деветог разреда свих основних школа са подручја општине Србац и средњошколци, а предавач је био Александар Миладиновић, професор криминалистике на Полицијској академији у Бањалуци.

Током предавања, ученицима је скрнута пажња да буду опрезни при кориштењу друштвених мрежа, прихватању фејсбук пријатеља и остављању личних података на интернету. Такође, савјетовано је да се приликом креирања фејсбук профила узима такозвана сигурна, оригинална лозинка, која се састоји од слова, бројева, интерпункцијских знакова, а коју корисници сами састављају, тако да није смислена ријеч која се може наћи у рјечнику. На тај начин, корисник ће бити сигуран да је заштитио свој профил од злоупотребе.

Гимназијалци Никола Живанић и Немања Kраљ су изјавили да је предавање било корисно, те да сматрају да је Србац безбједан за омладину, како по питању вршњачког насиља, тако и уопште.

Kомандир Полицијске станице Србац, Небојша Новаковић, захвалио се директорима школа, просвјетним радницима и другим грађанима који су подржали ову активност, као и Општини Србац која је обезбиједила превоз за ученике из Ситнеша и Разбоја. Он је изразио наду да су ученици усвојили корисне информације које су данас имали прилику да чују.

Едукација србачке омладине биће настављена у наредном периоду. Сљедеће предавање ће бити одржано по препоруци Омбудсмана за дјецу РС а тема је: ,,Превенција употребе дувана и алкохола међу дјецом и младима“. Организатор ће бити Полицијска станица Србац у сарадњи са Домом здравља и Центром за социјални рад.

 

Comments are closed.