Одата почаст страдалим јунацима поводом Дана бораца
14. фебруара, 2019.
Борачка организација у Српцу испунила зацртане циљеве, крећу припреме за изборе на свим нивоима
14. фебруара, 2019.

Уписано 49 дјеце у програм припреме за полазак у школу

Дјечији вртић “Наша радост” Србац уписао је двије нове групе од 49 дјеце која ће похађати предшколски програм у години пред полазак у школу. Трошкове рада за једну групу дјеце финансираће Министарство просвјете и културе а трошкове боравка друге групе сносиће родитељи.

Програм почиње 1. марта а трајаће до 31. маја сваким радним даном од 16 до 19 часова.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да се ради о дјеци која нису похађала цјеловит вртићки програм а основни циљ овог играоничког програма је да се дјеца адекватно припреме за полазак у школу.

“Они ће у ова три мјесеца имати прилику да се друже и упознају нове пријатеље и што је најважније наши васпитачи ће са њима радити на развоју физичког, интелектуалног, социјалног и емоционалног развоја, те развоју говора, комуникације и стваралаштва. На овај начин ће се адекватно припремити за основношколско образовање и увјерити се да школа није баук”, рекла је Миланковић.

Она је изразила задовољство што ће програм похађати дјеца са подручја цијеле србачке општине.

Недавно је у ову установу стигла донација од фирме “Ограде Јосиповић” која је поставила на улазу у вртић заштитну ограду како би се повећала сигурност дјеце.

“Захваљујем се власнику фирме Ренату Јосиповићу чија су дјеца полазници наше установе, као и групи донатора на челу са предсједником Савјета родитеља вртића Душку Добрњцу који ће нам даровати десет нових ормарића за потребе одлагања одјеће и обуће”, истакла је Миланковић.

Comments are closed.