Разноврсна зимница у понуди Удружења жена Србац
17. септембра, 2021.
Михаела Мајсторовић освојила највише гласова публике у финалу избора Мис БиХ
18. септембра, 2021.

Умрла др Миланка Дринић, професор Пољопривредног факултета у Бањој Луци

У 54. години живота синоћ је након тешке болести у Бањој Луци преминула проф. др Миланка Дринић, редовни професор на Пољопривредном факултету Универзитета у Бањој Луци.
Рођена је 1967.године у Разбоју Љевчанском, гђе је завршила основну школу, потом средњу пољопривредну школу, а дипломирала је на Пољопривредном факултету у Осијеку 1991.године.
Стручно усавршавање наставила је на постдипломском студију Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду, гдје је магистрирала 1999.године.
Докторску дисертацију под називом ”Ефекти искључења витамина и микроелемената из хране пилића у тову на производне параметре и садржај у организму “одбранила је 2005.године на Пољопривредном факултету у Новом Саду.
На Пољопривредном факултету Универзитета у Бањалуци,1993. бирана је за асистента,а затим слиједе године успона:од вишег асистента,доцента,ванредног професора,продекана за међународну сарадњу до редовног професора.
Од 2008.до 2010.године била је декан Пољопривредног факултета у Бањој Луци.
Проф.др Миланка Дринић објавила је три књиге,и више од 50 стручних радова и била главни и одговорни уредник часопис а”Производња”.
Изданак је благородног Лијевча поља и као редовни професор Пољопривредног факултета и доктор за храну много је помагала општину Србац у реализацији бројних пројеката у овој привредној области.
Сахрана ће бити обављена у недељу, 19.9.2021.године, у 14 часова на Ребровачком гробљу у Бањој Луци.

Comments are closed.