Начелник општине Млађан Драгосављевић наградио најбоље матуранте
19. јуна, 2019.
Дружење припадника Трећег пјешадијског батаљона у суботу 29. јуна
19. јуна, 2019.

Умјетници са бардачке колоније стижу у Србац 25. јуна, предавање у Дому културе

У оквиру 36. сазива Ликовно-еколошке колоније „Бардача-Србац“, који почиње 22. јуна, планирано је да се одржи предавање на тему „800 година аутокефалности Српске православне цркве“ што је и тема овогодишње колоније.

Предавање ће се одржати у уторак 25. јуна у Дому културе у Српцу са почетком у 20 часова, а о теми ће говорити: јеромонах Теофил, настојатељ манастира Осовица, др Душко Певуља и др Александар Грандић.

Истог дана, учесници колоније ће сликати у Српцу како би грађанима приближили њихово ликовно стварање.

Тридесетшести сазив бардачке колоније трајаће до 30. јуна а учешће је до сада потврдило 11 академских сликара из Лондона, Стокхолма, Подгорице, Требиња, Бањалуке, Градишке и Приједора.

Међу учесницима ће се наћи академски сликари Јасна Николић из Лондона, Здравко Мирчета из Стокхолма, Гордана Мијановић и Јелена Вушуровић из Подгорице, Сњежана Домазет из Требиња, Драгана Kрецељ, Здравко Kруљ, Марин Милутиновић и Зоран Сувајац „Зограф“ из Бањалуке, Огњен Тепавчевић из Градишке и Борис Еремић из Приједора.

Сваки од умјетника израдиће најмање по три дјела од којих ће највриједнија ући у фундус колоније који броји више од 600 слика.

Покровитељи бардачке колоније су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Општина Србац и Природно-математички факултет Бања Лука а организатор је Центар за културу и спорт Србац.

Comments are closed.