У посљедња 24 часа у србачкој општини регистрован један случај вируса корона
18. септембра, 2020.
Провјера пријава за гласање
19. септембра, 2020.

Укупна улагања у капиталне и друге пројекте на подручју општине Србац у протекле 3 године, близу 16 милиона марака

Инфраструктурна улагања у 2020. години према Плану капиталних инвестиција достићи ће износ од око 5,7 милиона марака, и укупно ће бити реализована 22 пројекта или за 9 више у односу на првобитни план.
Новим планом је предвиђено да се реализује додатних 8 пројеката на санацији путне инфраструктуре и један пројект на модернизацији водоводне мреже, а средства за ове инвестиције су обезбједјена уз помоћ Владе РС.
Гостујући у програму Радио-Српца начелник општине Србац Млађан Драгосављевић је сумирао резултате рада у протеклом мандатном периоду и истакао да је највећи број пројеката из овогодишњег Плана капиталних инвестиција завршен, и да очекује да ће и ови остали бити до краја године те да су и у тешким условима пандемије вируса корона наставили реализацију свих капиталних пројеката.
Драгосављевић је рекао да ће укупна улагања у капиталне пројекте на подручју општине у протекле три године достићи износ од близу 16 милиона марака.
„Тешко је издвојити који је најзначајнији, јер сваки од њих има многобројне квалитете, али у сваком случају медју вриједнијим пројектима је реконструкција пута Црнаја-Шешковци, реконструкција путног правца од Ситнеша до Горњих Срдјевића, затим пројект санације Врбаско-Савског насипа односно изградња парапетног зида у Пријебљезима. Пред нама је реализација санације потисног цјевовода од изворишта Пријебљези до Повелича чиме ће бити омогућено квалитетније водоснабдјевање нашег највећег предузећа Клаонице перади у Повеличу, а велики акценат смо ставили на уредјење каналске мреже при чему је измуљено и очишћено око 15 километра каналске мреже и урадјене обалоутврде“ рекао је Драгосављевић.
„Много се радило и на објектима школа, како централних тако и подручних. У Горњим Срдјевићима је замјењена столарија, на објекту школе у Ножичком кров и столарија, а ове године у плану је наставак радова на Подручној школи у Кукуљама на замјени столарије. Читав низ пројеката је реализован у ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Српцу, а веома значајно је поменути санацију крова на згради Центра средњих школа. Ових дана услиједиће наставак радова на опремању Средње школе у Српцу и то замјена столарије, гријање и фасада у склопу пројекта енергетске ефикасности укупне вриједности око 800.000 КМ“ каже Драгосављевић.
У овој години доста значајан пројект је реконструкција јавне расвјете у граду гдје је замјењено преко 130 расвјетних тијела са лед расвјетом која омогућава огромну уштеду у потрошњи електричне енергије.
Драгосављевић је истакао два веома важна пројекта које планирају за наредни период реализовати а један од њих је изградња новог Дјечијег вртића у Српцу чија ће градња започети до краја године, а значајан пројект је и изградња стамбене зграде са становима за младе брачне парове гдје се планира изградња најмање 20 до 25 станова који ће бити додјељени по јавном позиву.
„Извјесно је да смо обезбједили средства за прву фазу изградње вртића, и очекујем да би радови требали започети до краја године. На прољеће улазимо у пројект градње стамбене зграде за младе брачне парове, и сад већ могу рећи да влада огроман интерес младих“ каже Драгосављевић и додаје да ће на овај начин покушати омогућити да један број младих брачних парова задрже да остану да живе на подручју општине Србац .
На нивоу Владе РС, у припреми је пројект подршке за младе брачне парове у руралном дијелу гдје ће један број младих брачних парова стамбено збринути тако што ће Влада РС уз одредјени дио суфинансирања локалне управе обезбједити породичне куће за такве брачне парове који остају да живе на селу и баве се пољопривредом“ рекао је Драгосављевић.
Разговор са начелником општине Србац Младјаном Драгосављевићем можете послушати сутра од 10 часова или на нашој wеб страници radiosrbac.com, у емисији Гост програма.

Comments are closed.