Почиње 13. бициклистичка трка “Београд-Бања Лука”
17. априла, 2019.
Синђел Теофил говори о тајни брака и савременој породици у понедјељак 22. априла
17. априла, 2019.

Украсне тује уљепшале градски трг у Српцу

У оквиру прољећне акције уређења Српца на градском тргу је данас извршења садња 120 садница туја глобоза чију набавку је финансирала Општина Србац. Ради се о украсном четинару који ће уљепшати плато испред зграде Општинске управе а у акцији су учествовали радници Kомуналног предузећа „Kомуналац“.

Десетак радника Kомуналца претходно је уклонило ниско дрвеће и растиње које је било суво и дотрајало а у том погледу ангажована су била и специјализована возила Kомуналца и Водовода.

„Од почетка акције прољећног уређења града у ужем градском језгру смо засадили 375 садница туја и чемпреса, од чега је набавку 120 садница испред зграде општине и 45 садница које су постављене у великим саксијама у граду финансирала Општина Србац, док је 210 садница које су постављене у улици 11. новембра донирало Шумско газдинство Градишка“, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Он је подсјетио да је поред 15 великих саксија, у центру града постављено и 15 нових клупа, као и 45 заштитних граничника а ради се и на постављању украсних бетонских блокова у улици 11. новембра на површини од 80 квадратних метара. Донацију је обезбиједило приватно предузеће „Бепро“ из Лакташа док је неколико донатора из Српца помогло набавку три бетонске клупе са наслоном које су постављене у центру Српца.

У склопу прољећне акције уређења града извршено је и обиљежавање хоризонталне сигнализације, орезивање стабала, фарбање клупа и саксија, стубова јавне расвјете и стубова саобраћајних знакова.

 

 

Comments are closed.