Ријешен дугогодишњи проблем расвјете у србачкој библиотеци
3. децембра, 2020.
Радници Kолектора прикупили 840 KМ за лијечење дјевојчице Миње Матић
4. децембра, 2020.

Указали на једнакост и равноправност особа са инвалидитетом у друштву

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ данас је обиљежило Међународни дан особа са инвалидитетом с циљем скретања пажње на једнакост права и равноправност учешћа у друштвеном и јавном животу особа са одређеним тјелесним, менталним и другим оштећењима.

За разлику од претходних година, када су организоване представе и посјете сличних удружења из сусједних градова, овог пута је приређено окупљање у мањем броју због епидемиолошких мјера које су још увијек на снази.

Дружењу су присуствовали чланови Извора са родитељима за које је организована креативна радионица под вођством Сузане Kовачевић која је сваке сриједе ангажована као психолог у овом удружењу. Она је помогла малишанима да уз помоћ шарених боја осликају своје руке на заједничком плакату како би на симболичан начин приказали једнакост особа са инвалидитетом.

„На овај начин смо истакли како смо сви једнаки и да се наше различитости не требају видјети. Ако смо различити и имамо неки дефицит, то не значи да не можемо допринијети заједници“, рекла је Сузана.

Данашњем дружењу присуствовао је начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић којем се предсједница удружења Мира Татић захвалила на одзиву и уједно упутила захвалност Општини Србац која је обезбиједила сокове, грицкалице и пецива.

Она је рекла да су ове године имали мању паузу у раду због пандемије, али да су и поред тога активно обављали терапеутске активности уз подршку дефектолога, логопеда, психолога и других стручњака из ове области.

„До краја године планирамо обиљежити Светог Николу подјелом пакетића које нам је пету годину заредом обезбиједио донатор Предраг Чергић а након тога ћемо прославити и новогодишње празнике, све у складу са важећим мјерама. Надам се да ће идућа година бити повољнија и да ћемо радити још боље“, рекла је Татић.

Дружење је окончано пригодном закуском а подијељени су и симболични привјесци у облику потковице, као симбола среће, са натписом удружења Извор.

 

Comments are closed.