Расписан јавни позив за подстицај развоја предузетништва код младих до 35 година
1. августа, 2019.
Објављена ранг листа корисника 20 пластеника са пратећом опремом
1. августа, 2019.

Уговорено чишћење канала Доња Ина и садња стабала у износу од 91 хиљаду KМ

За чишћење и измуљивање канала Доња Ина и садњу стабала на овом подручју до краја ове године биће издвојено 91 хиљада KМ.

Уговор о реализацији овог пројекта данас су у Српцу потписали УНДП БиХ и грађевинско предузеће “Циклон дуо” из Српца а рок за завршетак радова је 150 радних дана. Поред УНДП-а, финансијско учешће у пројекту обезбиједиће и Општина Србац у износу од 30 одсто потребних средстава.

Пројектом је предвиђено измуљивање, крчење и кошење канала Доња Ина у Српцу у дужини од 3.300 метара, чиме ће се наставити уређење овог канала започето у оквиру сличног пројекта који је реализован у сарадњи са УНДП БиХ.

Средства ће бити искориштена и за постављање 800 садница канадске тополе на локацији водотока Доња Ина и Повелич у циљу заштите пољопривредног земљишта на овом подручју.

Kрајњи резултат који треба да се постигне је смањење ризика од поплава по локално становништво и њихову економију и привреду.

Током 2017. и 2018. године реализоване су прва и друга фаза овог пројекта у склопу којих је извршено измуљивање канала Горња Ина узводно од моста па све до Смајинаца, израђена камена обалоутврда на локацији ријеке Повелич узводно од моста на магистралном путу, изведени радови на обалоутврди на локацији моста на Повеличу у Смајинцима, те уређени канали Доња Ина и горњи и доњи ток канала Kосолинац.

 

Comments are closed.