Бањска рехабилитација за србачке пензионере, оглас отворен до 18. јуна
3. јуна, 2021.
Слога освојила Kуп Општинског фудбалског савеза Србац
3. јуна, 2021.

Удружење жена у посјети Земљорадничкој задрузи “Ливач“ у Александровцу

Петнаестак чланица Удружења жена Србац боравило је протеклог викенда на једнодневном излету у Александровцу у склопу пројекта „Kултивирајмо будућност“ Земљорадничке задруге “Ливач“ .

Предсједница удружења Весна Смиљанић рекла је да је посјета услиједила на позив директора задруге Драженка Будимира и додала да је за њих најзанимљивије било да се упознају са производњом трапист сира који се по тајној рецептури једино производи у Александровцу.

„Били су дивни домаћини који су нам све то показали. Све је било опуштајуће и лијепо а наше жене су заиста уживале у излету и обиласку задруге“, рекла је Смиљанић.

Организована је кратка теоретска и практична обуку о пластеничкој производњи, а жене су имале прилику да поставе питања и добију одговоре о узгоју поврћа у пластеницима.

„Након тога смо обишле фарму крава, а оно што је специфично за Земљорадничку задругу “Ливач“ је да имају фарму ради производње трапист сира по специјалној рецептури. Посјетили смо музеј и дегустирали домаћу храну у једном етно ресторану“, рекла је Смиљанић.

Говорећи о активностима у наредном периоду, она каже да ускоро крећу са припремом пекмеза и сирупа од јагода који ће бити доступни за продају заинтересованим купцима.

 

Comments are closed.