Министар Борис Пашалић посјетио пољопривредно газдинство Николе Лакића из Кукуља
25. маја, 2020.
Вртић поново испуњен игром и смијехом, уручен поклон Дому здравља у знак захвалности
26. маја, 2020.

Удружење жена Србац садило цвијеће и узгајало чајеве

Чланице Удружења жена Србац данас су биле активне на двије локације у нашој општини обављајући низ друштвено корисних активности.

Једна група је узела учешће у садњи цвијећа у градском парку који се налази у близини удружења “Извор”, док је друга група окопавала љековито и ароматично биље које је засађено у Ситнешима.

Рада Kовачевић из Повелича каже да им је недостајало дружење и послови које заједно обављају и додаје да су за уређење парка биле мотивисане жељом да Србац добије угодно мјесто за дружење грађана свих генерација.

“Посадиле смо разне врсте цвијећа како би парк изгледао љепше, јер желимо имати кутак у нашем граду, гдје би могли уживати родитељи са дјецом, баке и дједови са унучићима, али и млади који воле боравак у природи. Годило нам је данашње дружење и лијепо се осјећамо када видимо резултате нашег рада“, каже Рада.

Друга група је била ангажована на огледној парцели у Ситнешима, у склопу пројекта Фарма два, гдје узгајају љековито и ароматично биље намијењено за производњу чајева, етеричних уља, сапуна и других производа.

“Иако су временске прилике нестабилне, морам рећи да биљке добро напредују и надамо се да ће наш рад уродити плодом, то јест да ћемо успјети произвести оно што смо планирале. У наредном периоду планирамо реализовати разне пројекте, само чекамо да се ситуација са вирусом корона побољша“, рекла је предсједница удружења Весна Смиљанић.

Она додаје да удружење сада броји 48 чланица, те позива и друге жене да им се придруже, да заједно раде и друже се.

Из удружења захваљују Kомуналном предузећу “Kомуналац“ које им данас пружило подршку, те Општини Србац чију подршку имају од саме идеје за оснивање удружења.

Више фотографија са данашњих догађаја можете погледати у фејсбук групи Општина Србац кликом на овај линк. 

 

Comments are closed.