Отворена изложба илустрација ,,100 Сизифових правописних правила“
20. фебруара, 2020.
Промоција књиге о православним светињама из пет земаља у сриједу 26. фебруара у Српцу
21. фебруара, 2020.

Удружење жена Србац покреће пројекат љекобиља у Српцу

Новоосновано Удружење жена Србац организоваће у уторак 25. фебруара, у новој сали Скупштине општине Србац, први радни састанак са женама и другим заинтересованим лицима за производњу и прераду љековитог биља.

Састанак ће бити одржан са почетком у 10 часова.

Ради се о пројекту под називом „Пружање подршке младима и женама из руралних подручја у остварењу лакшег приступа висококвалитетним савјетодавним и пословним услугама“ кога ће финансијски подржати УСАИД.

Пројекат производње чајева и ароматичног биља ће имплементирати фирма „Планта Бела“ из Требиња а реализује се на подручју бањалучке и добојске регије, као и у регији Подриње.

У теоретску и практичну обуку биће укључене жене и млади из руралних подручја за које су планиране бројне активности из области технологије, производње и прераде љековитог биља, као и из области маркетинга и предузетништва у пољопривреди.

Пројекат производње љековитог биља ће трајати до 2. септембра 2020. године а за кориснике ће бити одржане практичне и теоретске обуке из четири области.

Циљ је да се, поред производње и прераде, обухвати и сегмент који се односи на успјешно пласирање и промовисање производа на тржишту, а обуке из предузетништва и маркетинга у агро-бизнису одржаће дипломирани инжењери пољопривреде Бојан Чикић, Петар Нинић и магистар фармације Славољуб Тасић.

У Удружењу жена Србац кажу да ће се практичне обуке из области технологије љековитог биља организовати на начин да се на свакој од локација заснује по једно огледно поље површине око 500 метара квадратних, а све трошкове заснивања огледног поља покриваће пројекат. На парцелама ће се моћи засијати неколико биљних врста, као што су лаванда, тимијан, вријесак и друге, а у периоду између обуке корисници ће добити појединачне пакете едукативних материјала.

Из Удружења жена Србац позивају заинтересоване жене и омладину који су заинтересовани за производњу чајева и ароматичног биља да дођу на први радни састанак 25. фебруара у 10 часова.

На крају пројекта ће бити одржана свечана церемонија презентације постигнутих резултата и додијељени сертификати лицима која су успјешно прошла обуке.

Comments are closed.