Дјела завичајних писаца прикупља и чува готово три деценије
26. фебруара, 2020.
Народна библиотека Србац дигитализацијом побољшала пружање услуга читаоцима
26. фебруара, 2020.

Удружење жена Србац озваничава почетак рада у сриједу 4. марта у Дому културе

Удружење жена Србац позива све жене са подручја општине Србац које су заинтересоване да се прикључе њиховом раду да дођу у сриједу 4. марта у хол Дома културе у Српцу гдје ће бити озваничен почетак њиховог дјеловања.

Окупљање ће бити организовано са почетком у 9.30 часова када ће бити отворена изложба ручних радова које су израдиле чланице њиховог удружења. Поставка ће бити отворена два дана, тако да ће је моћи погледати и други заинтересовани грађани.

Очекује се да ће овом догађају присуствовати и представници Општинске управе Србац на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем.

“Позивамо све жене да дођу на овај лијепи догађај и придруже се нашем удружењу, било да се ради о домаћицама или онима које се баве израдом ручних радова, етно-сувенира, одјевним и украсним предметима, производњом хране, пића, љековитог биља и употребних предмета за домаћинство или другим занатима. Наше чланице могу постати све жене, без обзира на то да ли имају или немају одређене хобије, а заинтересоване су да виде шта то радимо и на који начин доприносимо промоцији лијепих вриједности у нашој локалној заједници. Старосна доб такође није ограничена”, рекла је предсједница удружења Весна Смиљанић.

Оснивачка скупштина удружења одржана је у јануару ове године а први иницијални састанак, на којем се окупило 35 жена, организован је почетком фебруара у згради Општинске управе.

“Наш циљ је да оснажимо положај жена у породици и друштву и представимо туристички производ по којем ћемо бити познати. Интерес жена је велики и ово је био очигледно прави момент да почнемо са радом. Добиле смо већ доста нових идеја и имамо планове за разне пројекте и вјерујем да ћемо с временом постати јако и препознатљиво удружење са великим бројем чланова”, истакла је Смиљанић.

Comments are closed.