Утицај вируса корона на трудноћу, порођај и дојење
24. марта, 2020.
Привредна комора Српске: Пријавити оне који се лажно представљају и нуде помоћ
25. марта, 2020.

Удружење жена Србац донирало 30 медицинских капa Дому здравља

Чланице Удружења жена Србац показале су солидарност у овим тешким тренуцима и израдиле 30 медицинских капа за раднике србачког Дома здравља као лични допринос у превенцији ширења корона вируса.

„Ово је веома лијеп гест наших суграђанки који ће нам сигурно много значити, баш као и донације у виду маски, заштитних и дезинфекционих средстава које смо добили од других донатора“, рекао је директор Дома здравља Мирко Стојић.

Предсједница удружења Весна Смиљанић рекла је да су њихове чланице жељеле пружити свој допринос у ванредној ситуацији и помоћи радницима србачке здравствене установе.

„Kонтактирали смо рукводство Дома здравља које је изразило потребу за медицинским капама, будући да су им неопходне приликом прегледа пацијената са респираторним тегобама. Послали су нам узорак на основу којег смо израдили капе. Веома нам је драго што смо могле помоћи на овакав начин“, рекла је Смиљанић.

Она је додала да се њихово удружење придржава изречених мјера и да је одгодило све планиране активности.

„За сада нећемо одржавати састанке и колективна дружења док траје ванредна ситуација, али то не значи да ћемо стопирати све активности јер ће свака од нас и даље радити код својих кућа, уз поштовање хигијенских и других прописа, и стајаћемо на услузи свима којима помоћ буде потребна“, истакла је Смиљанић.

 

Comments are closed.