Штаб за ванредне ситуације донио нове закључке
19. октобра, 2020.
У уторак 20. октобра Дан жалости у општини Србац
19. октобра, 2020.

Удружење жена Србац добило сертификате за производњу и прераду ароматичног и љековитог биља

У склопу Sweden/USAID Farma 2 пројекта, 15. октобра, на Међународни дан жена на селу, у Бањалуци је одржана завршница пројекта „Пружање подршке младима и женама из руралних подручја у оквиру циљног сектора љековито биље”, коме су присуствовале чланице Удружења жена Србац.

Том приликом, представљене су све активности и резултати пројекта, који је успјешно имплементирани у последњих девет мјесеци на подручју општина Србац, Скелани и Бања Лука.

Циљ пројекта је био да кориснице стекну знање из области технологије производње и прераде љековитог и ароматичног биља, технологије производње финалних козметичких производа на бази биља, те у коначном стварање предузетничких иницијатива кроз едукације и пословно савјетовање из области предузетништва и маркетинга.

Свим корисницама пројекта које су успјешно похађале едукације додијељени су сертификати.

Пројекат је имплементирала фирма “Планта Бела” из Требиња а развојна агенција “Агро Бизнис Сервис” је у поменутом пројекту имала улогу субјекта који ће радити на унапређењу постојећих пословних и маркетиншких иницијатива корисника, али и иницијатива које се јаве током имплементације пројекта.

 

Comments are closed.