Још два нова случаја вируса корона у Српцу
10. јула, 2020.
Одржана сједница општинског штаба: Апел грађанима да не организују већа јавна окупљања
13. јула, 2020.

Удружење жена од данас отворило продајни штанд у Српцу

Домаћи производи и ручни радови које израђују чланице Удружења жена из Српца од данас ће се моћи купити сваког радног дана на изложбеном штанду који се налази у близини градске пијаце у Српцу.

Штанд ће радити од понедјељка до петка у времену од 8 до 13 часова а вриједне србачке домаћице припремиле су богату понуду сокова, колача, пекмеза, чајева, мелема и других производа из домаће кухиње, уз уникатне одјевне и друге предмете, украсне чаше и флаше, играчке за дјецу и слично.

Предсједница удружења Весна Смиљанић каже да су на овај начин жељеле приближити нашим суграђанима свој рад који је за кратко вријеме постао препознатљив у Српцу.

„Урадиле смо доста тога у протеклом периоду и вјерујем да ће свако ко нас посјети пронаћи нешто за себе. Сок од вишања кога продајемо већ пар седмица по цијени од 4 KМ готово је распродан а новина нам је пекмез од брескви и малина по цијени од 5 КМ који је рађен без конзерванса. Ту су и домаћи ликер и колачи које свако може дегустирати на нашем штанду. По наруџби правимо зимницу, ајвар и друге производе“, рекла је Смиљанић.

Она је подсјетила да на огледној парцели у Ситнешима узгајају чајеве у склопу међународног пројекта „Фарма два“ и додала да су презадовољни учинком.

„Сво биље које смо засадили је процвјетало и ништа није пропало јер смо то редовно заливали и одржавали. Биље је обрано и тренутно је у фази сушења, тако да ускоро очекујемо велике количине домаћих чајева за које сам сигурна да ће се свидјети нашим суграђанима“, рекла је Смиљанић.

Према њеним ријечима, број чланица у удружењу се стално повећава а самим тим и ниво активности, па тако имају у плану бројна друштвена дешавања која ће зависити од тренутне епидемиолошке ситуације у Српцу и Републици Српској.

„Планирали смо крајем јула организовати један фестивал у Српцу, али за сада смо принуђени да га помјеримо за август, уколико и тада будемо били у могућности да га организујемо. Жељели смо да окупимо надарену дјецу из Српца, да нам играју и пјевају и покажу шта знају и умију, како њихови таленти не би остали нескривени. Уз то бисмо презентовали наше производе и учинили их још доступнијима нашим суграђанима“, истакла је Смиљанић.

 

Comments are closed.