Полицајци презентовали свој рад малишанима вртића и ученицима основних и средњих школа
30. марта, 2019.
Србачка Слога надиграла имењака из Добоја
31. марта, 2019.

Удружење „Моје Ножичко“ покренуло пројекат реконструкције дома у Ножичком

Мјесни дом у Ножичком до краја године могао би добити потпуно нови изглед уколико се успјешно оконча реализација пројекта кога је код Фондације Мозаик из Сарајева кандидовало Удружење грађана „Моје Ножичко“.

Ради се о пројекту и кампањи под називом „Моје Ножичко – мој Дом“ у склопу којег се прикупљају средства за реконструкцију и доградњу просторија дома како би био функционалан за све мјештане а нарочито за младе.

Предсједник удружења Велимир Микулић каже да су са овом иницијативом кренули у јануару ове године када су поднијели апликацију за пројекат Академија одрживости код Фондације Мозаик и од 39 пријављених организација прошли међу 10 најбољих које су ушле у завршну кампању.

„Написали смо пројекат и план кампање и добили средства за провођење планираних активности у износу од 1370 KМ. Представници нашег удружења су већ два пута боравили у Сарајеву и учествовали у тренинг модулима који ће нам помоћи да у наредном периоду покушамо прикупити потребна средства за наш пројекат“, рекао је Микулић.

Он каже да је планирано да се изгради санитарни чвор, односно тоалет који тренутно не постоји у сали дома а намјеравају да изграде и помоћну просторију која је замишљена као остава за клупе и столове и реквизите које ће користити фолклорни и карате клуб.

„У плану је и изградња наткривеног отвореног објекта који би могао служити као приручна отворена кухиња, а у сврху разних манифестација које се одржавају у дому у току године. Овај простор би био на располагању и фудбалском клубу Ножичко, као и свим другим мјештанима који имају потребу да тај простор користе у разним прославама. Што је такође важно, тај простор би се могао користити одвојено од сале друштвеног дома“, рекао је Микулић.

Према његовим ријечима, потребно је у току кампање прикупити 7800 KМ како би добили још толико новца колико су израчунали да им је неопходно да реализују пројекат. Микулић истиче да ће првих седам организација које прикупе циљани износ, добити и средства од Фондације Мозаик.

„У склопу кампање 21. априла ће бити одржан концерт Ансамбла Здравка Ћосића из Бањалуке, дјечија приредба, фолклорни наступ и мини концерт Микуле, а Живко Добрњац – Баћа куваће рибљу чорбу за госте и посјетиоце“, истакао је Микулић.

Удружење грађана „Моје Ножичко“ од свог оснивања до данас реализовало је низ активности, а посебно се издваја уређење спомен парка у центру села, изградња дјечијег игралишта у кругу школе у Ножичком, постављање табле и фигура за вањски шах, као и клупа за сједење, чишћење и уређење локалитета код извора „Ђукин бунар“ и слично.

Удружење броји више од 200 чланова, како садашњих становника села, тако и оне који су отишли из Ножичког, али су и даље везани за родни крај и спремни су у сваком погледу помоћи његовом развоју.

 

 

 

Comments are closed.