Одржана светосавска академија у Српцу: Дух светосавља не јењава ни након 800 година
27. јануара, 2020.
Центар средњих школа „Петар Kочић“ обиљежио празник Светог Саве
27. јануара, 2020.

Удружење Извор прославило Савиндан

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ обиљежило је данас празник Светог Саве подјелом око 50 пакетића за чланове удружења које је обезбиједио дугогодишњи донатор Ранко Мачковић из Лепенице.

Свечаности су поред чланова Извора присуствовали бројни пријатељи удружења, донатори и волонтери, а одазвали су се и представници локалне власти на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, као и свештеник србачке парохије Александар Kустурић који је одржао пригодну бесједу о значају Савиндана у нашем народу.

Предсједница удружења Мира Татић захвалила се Општинској управи на финансијској помоћи, истакавши да без помоћи општине не би могли функционисати. Она је уручила захвалнице начелнику Млађану Драгосављевићу, свештенику Александру Kустурићу и донатору Ранку Мачковићу који већ пету годину заредом поклања светосавске пакетиће.

„Наше удружење од сутра званично почиње са радом након зимских празника и наши корисници ће, као и до сада, сваке сриједе моћи користити услуге дефектолога, логопеда, терапеута и физијатра. Надамо се да ће и ове године бити доста излета и других повода за дружење“, рекла је Татић.

За све чланове удружења и госте организована је пригодна закуска а свечаност је по обичају увеличао и србачки хармоникаш Дејан Ристић, који је такође члан Извора.

 

Comments are closed.