Србачки вртић однио побједу на Малој олимпијади у Дервенти
12. априла, 2019.
Успјешно реализована пробна мала матура за србачке деветаке
14. априла, 2019.

Удружење Извор организује тродневне васкршње свечаности

Најрадоснији хришћански празник Васкрс и ове године биће обиљежен бројним активностима у Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ Србац.

Тако ће у уторак 23. априла бити организована васкршња приредба са почетком у 15 часова на којој ће члановима удружења бити подијељено 60 пакетића које су обезбиједили брачни пар Ивана и Саша Новаковић који живе и раде у Америци.

„Уз помоћ Општине Србац дјеци ћемо подијелити сокове и грицкалице а фирма Мане комерц ће нам донирати посне колаче. Приредбу ће увеличати наш суграђанин Дејан Ристић, члан Општинске организације слијепих и слабовидих, који ће нам засвирати на хармоници. Захваљујем се свима који ће нам помоћи да овај дан обиљежимо у складу са традицијом и обичајима“, рекла је предсједница удружења Мира Татић.

Дан касније, у сриједу 24. априла, у просторијама Извора биће одржана креативна радионица фарбања јаја на којој ће учествовати дјеца и родитељи из удружења, заједно са волонтерима, док ће у четвртак 25. априла Извор узети учешће на манифестацији „У сусрет Васкрсу“ која ће бити одржана на градском тргу гдје ће такође бити организовано фарбање васкршњих јаја.

„Са доласком прољећа све је живнуло у удружењу, па тако и наше двориште које смо уредили ових дана. Помоћ у томе нам је пружио Одбор ратних војних инвалида који дјелује при Борачкој организацији општине Србац и који нам је поклонио четири гајбе цвијећа, тако да вањски изглед нашег објекта сада изгледа још љепше“, рекла је Татић.

 

 

Comments are closed.