Чувају од заборава тековине антифашизма: Богдан Давидовић нови предсједник СУБНОР-а
25. јануара, 2019.
Одржана традиционална академија у Српцу у част Светог Саве
27. јануара, 2019.

Удружење Извор обиљежило празник Светог Саве, стигли поклони од донатора

Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор” из Српца обиљежило је предстојећи светосавски празник подјелом поклон пакетића и предавањем за дјецу о лику и дјелу Светог Саве.

Пакетиће за 45 дјеце из Извора обезбиједио је брачни пар Ранко и Зорица Мачковић из Лепенице којима није први пут да донесу овом удружењу вриједну донацију.

“Долазио сам и прије двије године у ово удружење а кад год будем у прилици, трудићу се да им помогнем, било да се ради о празнику Светог Саве, Новој години, Божићу или неком другом поводу. Ова дјеца нису крива што се налазе у стању посебних потреба и свакоме се може десити слична ситуација, зато је дужност локалне заједнице и свих њених грађана да поведу о њима рачуна”, рекао је Ранко Мачковић.

У посјету Извору је дошао и свештеник Ненад Ђурић из лепеничке парохије, заједно са супругом Милијаном. Он је дјеци на поклон донио бројанице и одржао им пригодну бесједу о Светом Сави.

Предсједница Извора, Мира Татић, захвалила се свим донаторима на овом лијепом гесту којим су уљепшали светосавски празник у њиховом удружењу.

“Много нам значе ови поклони а највише од свега то што се људи сами сјете да дођу. И овог пута смо имали прелијепо дружење и захваљујем се свима што су нам помогли”, рекла је Татић.

Свечаности је присуствовала примаријус др Зора Станић, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације из Српца, која је начелник медицинског сектора Здравствено-туристичког центра ,,Бања Kулаши” Прњавор. Докторица Станић ће пружити стручну помоћ и дати препоруке о употреби хабарт каде за подводну масажу која је недавно стигла у удружење уз финансијску помоћ Амбасаде Републике Kореје.

 

Comments are closed.