Млади Kрајишник одиграо најбољу утакмицу у сезони, пет голова у мрежи Борца
29. априла, 2019.
Трећи васкршњи концерт Школе фолклора Ћукали у суботу 4. маја
29. априла, 2019.

Удружење грађана „Моје Ножичко“ поклонило чемпресе подручној школи

У кругу подручне школе у Ножичком извршена је акција садње чемпреса у којој су учествовали ученици нижих разреда ове школе са својим наставницима. Засађено је седам садница које су донирали чланови Удружења грађана „Моје Ножичко“, на челу са предсједником удружења Велимиром Микулићем, који су такође узели учешће у садњи.

Након олујног невремена у децембру 2017. године, када је вјетар оборио већину стабала око школе, простор је очишћен и уређен, али је остао без угодне хладовине. Садњом чемпреса двориште школе ће кроз неколико година визуелно изгледати много љепше а омогућиће се и заштита од вјетра и прашине са локалног пута.

Ово је једна у низу акција уређења школе коју је помогло удружење „Моје Ножичко“. Прошле године чланови удружења су уз помоћ донација адаптирали дјечије игралиште у кругу школе како би малишани имали адекватан простор за игру и рекреацију а недавно су угостили ђаке ове школе и на дружењу у друштвеном дому, гдје је одиграна школска приредба, што је још једна потврда добре сарадње удружења са овом школском установом.

Дијелови текста и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

 

Comments are closed.