Радови са лакташке колоније пред Српчанима, уручено признање наставнику Драгану Игњатићу
20. фебруара, 2019.
„Трноружица“ у плесној варијанти у сриједу 27. фебруара у Српцу
21. фебруара, 2019.

Удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ јача везе са омладинским организацијама из окружења

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца учествовало је на Kонференцији омладинског рада Републике Српске, која је одржана по шести пут у организацији мреже „М.О.Ц.А.Р.Т“ (Мрежа омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске) чији је „Ц.Е.З.А.Р.“ члан још од 2013. године, те Института за развој младих и заједнице „Перпетуум мобиле“.

Kонференцију је подржало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. Церемонију је отворила министрица Соња Давидовић, а своја обраћања су имали и представници Министарства омладине и спорта Републике Србије, Министарства финансија Републике Српске, те Савеза општина и градова Републике Српске.

На Kонференцији је било ријечи о значају омладинског рада, те о могућностима усвајања занимања „омладински радник“ у Републици Српској, што је у Републици Србији већ постигнуто. Између осталог, причало се и о позитивним примјерима из праксе омладинског рада из региона и Европске уније, као и развијању и јачању међусобне сарадње.

„Kонференција је окупила око 90 кључних актера у омладинском сектору и била је то одлична прилика да се развије мрежа партнера, као и да се учврсте односи који већ постоје између организација мреже „М.О.Ц.А.Р.Т“. У оквиру Kонференције одржана је и редовна годишња скупшттина ове мреже, на којој се разматрало између осталог и о могућностима заједничког аплицирања на пројекте, гдје је „Ц.Е.З.А.Р.“ препознат као потенцијални носилац пројеката, што би још додатно утицало на јачање нашег удружења”, рекла је директорица удружења „Ц.Е.З.А.Р.“, Тања Шњегота.

Долазак представника М.О.Ц.А.Р.Т.-а и Института „Перпетуум мобиле“ очекује се већ у суботу 23. фебруара на једнодневној обуци за предузетнице у нашем граду, због чега из удружења „Ц.Е.З.А.Р.“ још једном позивају све дјевојке и жене са подручја наше општине да се пријаве и узму учешће у обуци.

Број мјеста је ограничен а пријаве се могу извршити путем e-mail адресе perpetuum.mobilebl@gmail.com до петка 22. фебруара до 12 часова.

Обука је намијењена дјевојкама из Српца и околних мјеста које ће имати прилику да стекну теоријска и практична знања о успјешном покретању властитог бизниса, креирања бизнис план, те на који начин превазићи проблеме и изазове са којима се младе предузетнице често сусрећу.

Програм ће водити представници Института Перпетуум мобиле и Маја Миљевић, предузетница и покретачица концепта „Здрава Логика“ и директорица „Спарк“ пословног парка у Мостару.

 

Comments are closed.